Veliki udarac za hrvatskog talenta! Operacija gležnja i mjeseci izbivanja s terena

Veliki udarac za hrvatskog talenta! Operacija gležnja i mjeseci izbivanja s terena

Alen Halilović je stradao u devetom mjesecu nakon brutalnog starta Raula Garcije.

Alen Halilović i Oliver Torres/Foto: Karlo Marković

Povremeni hrvatski reprezentativac Alen Halilović mora na operaciju gležnja zbog koje će s terena izbivati najmanje dva i pol mjeseca. Uzrok je ozljeda koju je Haliloviću priuštio Raul Garcia na rujanskoj utakmici protiv Athletic Bilbaa.

Halilović je ozljedu pokušao sanirati konzervativnom terapijom, ali nije uspio. Operaciju će obaviti sljedećeg petka u Madridu, a zahvat će voditi nizozemski specijalist Cornelis van Dijk koji je svojevremeno operirao Cristiana Ronalda, Michaela Owena, Ruuda van Nistelrooya i Robina van Persieja.

“Kako mi je Garcia u startu ‘izbio’ jednu tetivu iz njene čahure, sada mi ona pri trčanju preskače i ‘zablokira’ nogu. Probao sam s bandažama, ali nema sreće. Osim što iznova iskače, to je i jako bolno. Naposljetku sam se konzultirao s liječnicima i zajednički smo zaključili da je operacija najbolje i najbrže rješenje problema”, kazao je Halilović koji ne očajava unatoč teškoj ozljedi koja ga je iz stroja izbacila do iza nove godine.

“Duga je sezona, ne očajavam. Jest da mi je sve išlo kao po špagi ove sezone, jer sam sjajno radio cijelog ljeta za vrijeme odmora. Valjda je to dio procesa sazrijevanja i zato nema šanse da klonem. Jedva čekam da idućeg tjedna obavim zahvat i krenem u rehabilitaciju. Radit ću od jutra do navečer da se što brže i kvalitetnije vratim. Uz moje u Las Palmasu radujem se i mladoj reprezentaciji, koja je potvrdila svoju vrijednost u prošlim utakmicama. Žao mi je da nisam mogao igrati, ali bit će vremena. Samo da ozdravim”, skromno je zaključio Alen.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.