Veliki upitnik: Hoće li se Andy Murray uspjeti vratiti u vrh svjetskog tenisa?

Veliki upitnik: Hoće li se Andy Murray uspjeti vratiti u vrh svjetskog tenisa?

Murray je možda na raskrsnici karijere.

Zbog bolova u kuku slavni je Škot Andy Murray otkazao svoj nastup na Brisbane Openu te je upitno hoće li nastupiti na Australian Openu. 2016. je bio najbolji igrač svijeta a sada muku muči s ozljedama i pitanje je hoće li se vratiti na vrh i opet postati najbolji. Postoji razlozi za i protiv.

Murrayu u prilog ide iskustvo osvajanja najvećih turnira. Osvojio je tri Grand Slama, bio u finalu još njih osam i postao je svjetski broj jedan a to ne može bilo tko. Prerano je krenuti ga otpisivati jer još nije pokazao sve što zna. Kad je zadnji put igrao na Wimbledonu prošle sezone i tada je bio broj 1. Zadnji put kad je propustio jedan Grand Slam bio je to Roland Garros 2013., nakon toga osvojio dva turnira: Queens i Wimbledon.

No Murrayu ne ide u prilog što bi ozljeda kuka mogla biti najveća i najopasnija ozljeda njegove karijere. Nakon sjajne 2016. Murray je već sljedeće godine muku mučio da ostane na vrhu jer je osvojio samo jedan turnir od njih 11 na koliko je nastupio. Njegovi dugogodišnji rivali, Federer i Nadal opet su na samom vrhu a val novih igrača samo je dodatno pojačao konkurentnost. Šestorica od prvih deset igrača svijeta su rođenih 1990-ih što pokazuje kako je došlo vrijeme mladih tenisača. A tu i je povratnik Đoković. Bit će Murrayu jako teško.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.