Veliki uspjeh mladih takewondašica

Veliki uspjeh mladih takewondašica

Foto: Facebook

Nakon srebra Kristine Beroš (do 55 kg), još je jedna Hrvatica osvojila medalju u kanadskom Burnabyju na juniorskom Svjetskom prvenstvu u taekwondou. Kristina Čerina, Splićanka, koja je službeno članica Taekwondo kluba Velika Gorica, osvojila je brončanu medalju do 68 kg.

Totalna neizvjesnost u prve dvije borbe, Kristina obje borbe dobiva zlatnim bodom što ju dovodi do Cipranke Tomazou u četvrtfinalu. Pobjeda koja joj je u konačnici zajamčila brončanu medalju.

Od prvog dana sam se u Kanadi osjećala odlično”,  iz Burnabyja prije polijetanja za Zagreb, izjavljuje Kristina Čerina.

Na dan natjecanja trema je ipak odradila svoje, ali na pozitivan način. Išla sam borbu po borbu, bila sam maksimalno koncentrirana, što se i vidi po bodovima jer ih i nije bilo previše. Ovo je ipak bilo svjetsko prvenstvo, tu je važno pobijediti. Tko te pita kasnije kako ”, izjavila je Kristina, komentirajući svoje prve tri borbe na SP…

U polufinalu nisam imala snage stisnuti do kraja, a moram priznati i da je suparnica bila bolja, a uz to je i dosta iskusnija od mene. Ipak je ona, iako juniorka, ujedno i europska seniorska prvakinja. Presretna sam što kući donosim još jednu medalju sa SP”, govori mlada i visoka Čerina uz zahvale na podršci i šaljeći pozdrave iz Kanade.

Ovim putem zahvalila bih se svim trenerima reprezentacije, klupskim trenerima Igoru Matiću i Duji Ševi, roditeljima i rodbini te kolegama iz reprezentacije i kluba bez kojih ne bi bilo ni mojih uspjeha! Moram se još zahvaliti i Umbertu Coci i Boži Perišiću, trenerima TK Neryo i TK Energy, koji su mi omogućili pripreme kod sebe, u svojim dvoranama.”

Trener Duje Ševo iz Taekwondo kluba Sveti Duje iz Splita zaključuje: Teško je bilo pratiti to s drugog kraja svijeta. Svaki sam bod proživljavao kao da ja udaram ili mene udaraju. Iznimno sam sretan i ponosan prije svega na Kristinu zbog ovog rezultata jer znam koliko nam je teško bilo kroz sam ciklus priprema. Trenirali smo dvaput dnevno, nije bilo lako uskladiti sve obveze, ali na kraju se isplatilo.” 

(foto: Tkd Velika Gorica facebook)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.