Veliki uspjeh mladih hrvatskih kanuista na Svjetskom prvenstvu u Austriji

Veliki uspjeh mladih hrvatskih kanuista na Svjetskom prvenstvu u Austriji

U austrijskom gradu Murau održano je od 25. do 29. srpnja 2017. Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama u juniorskoj i U23 konkurenciji u disciplinama klasični spust i sprint. Na ovom natjecanju nastupilo je 250 natjecatelja iz 20 zemalja, a naši mladi reprezentativci su postigli sjajan uspjeh osvojivši 5 odličja, od kojih jedno zlato, dva srebra i dvije bronce.

Svjetski juniorski prvaci, u utrci discipline sprint ekipno (3xC1), postali su Leon Išpan, Matej Zonjić i Luka Zubčić koji su iza sebe ostavili velesile u ovom sportu kao što su Francuska, Češka i Italija. U disciplini sprint pojedinačno (C1), Luka Obadić je u kategoriji U23 postao svjetski viceprvak, a Luka Zubčić je ostvario isti uspjeh u kategoriji juniora. Ovaj uspjeh je tim veći što naši reprezentativci imaju još jednu godinu pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji, a Luka Obadić još dvije u konkurenciji U23.

U disciplini klasični spust pojedinačno (C1), brončanu medalju u kategoriji U23 osvojila je naša reprezentativka Alba Zoe Gržin, a brončanu medalju u disciplini klasični spust u kategoriji U23 osvojili su u ekipnoj utrci dvojaca (3xC2) i Luka Obadić/Matej Zonjić, Ivan Tolić/Leon Išpan, Luka Zubčić/Dino Išpan.

Svi naši predstavnici članovi su KKK „Končar“ iz Zagreba, a klupski i reprezentativni trener im je naš proslavljeni kanuist Tomislav Hohnjec.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.