Trisome Games 2016

Veliki uspjesi naše mlade plivačke reprezentacije na natjecanju u Firenzi

Veliki uspjesi naše mlade plivačke reprezentacije na natjecanju u Firenzi

Firenza, Italija od 15. do 22. srpnja 2016.

Foto: plivacki.klub.natator

 

U Firenzi, Italija, od 15. do 22.srpnja održano je prvo ovakvo natjecanje (koje smatraju OLIMPIJSKIM IGRAMA) za osobe s Downovim sidromom TRISOME GAMES 2016. U programu natjecanja je bilo 8 sportova: Plivanje, Sinkronizirano plivanje, Atletika, Futsal, Tenis, Stolni tenis, Judo, Gimnastika.

Organizacija igara je bila odlična, sudjelovalo je oko 1.000 sportaša sa Downovim sindromom uz pratnju –  stručni stožer. Ipak, naišlo se na par zamjerki naše reprezentacije koja  se neugodno iznenadila na naknadno plaćanje boravišne pristojbe u hotelu, a koja nije bila uračunata u cijenu smještaja i kotizacije te je iznosila 3,50 € po osobi po danu, UKUPNO 98 € (sportaši nisu plaćali pristojbu). Druga zamjerka naše reprezentacije je ona na promjenu oko dodjele medalja koje su se trebale dodjeljivati samo za finalne utrke, ali je zbog jakog lobija američke reprezentacije ta odluka u zadnjim danima natjecanja promijenjena te su plivači dobivali manje medalje za plasmane u kvalifikacijskim utrkama.

S aspekta organizacije plivačkog dijela natjecanja, plivanje se održavalo na 50 m otvorenom bazenu PISCINA COSTOLI u sklopu velikog športskog rekreacijskog centra unutar kojeg se nalazio TRISOME VILLAGE. Natjecanje se održavalo četiri dana, ujutro su se plivale kvalifikacijske utrke, a popodne finala. U finalne utrke ulazilo je najboljih osam isplivanih vremena. Nakon dva natjecateljska dana uslijedio je jedan dan pauze koji je bio rezerviran za obilazak grada i odmor.

U konkurenciji 30 zemalja i preko 200 plivača i plivačica, nastupile su naše plivačice Marija Pinjuh, članica PK NATATOR te Lucija Mijolović, članica PK ZADAR, koje su bile u pratnji trenerice Danijele Kurtin iz Zadra i trenera Ivana Perzela iz Zagreba. Plivačice su nastupile u ukupno 13 disciplina te ostvarile pet finalnih utrka, isplivale su ukupno 12 osobnih rekorda.

Ono što naši reprezentativci i njihov stručni stožer ističu kao primjedbu je neadekvatna i nepotpuna oprema za potrebe predstavljanja reprezentacije na ovako velikom natjecanju. Ističu kako je problem slabe opreme. Dok su ostale reprezentacije imale potpunu opremu uključujući komplet trenirki, komplet majica i kratkih hlačica, tenisice te ruksake s oznakama reprezentacije, naša delegacija se pokrivala sa dobivenim majicama te  starijom opremom.  Isto tako  ističu kako su druge delegacije imali razne male suvenire poput bedževa koje bi poklanjale ili mijenjale sa drugim reprezentacijama te na taj način promicale svoju državu i njene znamenitosti. Naša reprezentacija to nije imala – ŠTETA jer upravo su oni naši najbolji ambasadori i ovakve prilike su idealne za promociju naše zemlje, što može biti samo benefit svima nama.

Ovim putem apeliramo na potencijale sponzore da prepoznaju potrebe naše plivačke reprezentacije i svih sportaša, jer kao što rekosmo, upravo su oni naša najbolja reklama te je porazno  da ostvaruju takve uspjehe bez  odgovarajuće opreme.

Rezultati natjecanja se mogu pogledati ovdje.

Više o tome kako im se može pomoći pronađite na stranicama PK Zadar i PK Natator  Jedan od prijedloga pomoći je i ovaj – nabava skin odijela za Mariju i Luciju.  Marija je bila jedina natjecateljica od 200 plivačica koja nije imala skin odijelo, a ipak je ostvarila zapaženi rezultat na 50 m leđno i osvojila 4. mjesto.

Uistinu vrijedno postignuće i zato VELIKE ČESTITKE CIJELOM TIMU I NAŠIM REPREZENTATIVCIMA.

Više o opremi koja je potrebna našoj reprezentaciji može se pronaći na linku ovdje.

foto: PK Natator

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.