Domagoj Duvnjak: Vrhunac će biti kada osvojim zlato s reprezentacijom

Domagoj Duvnjak: Vrhunac će biti kada osvojim zlato s reprezentacijom

- Ne mogu ni sada 100 posto proslaviti nagradu nakon što smo izgubili, objasnio je Duvnjak

Domagoj Duvnjak/Getty Images

Domagoj Duvnjak proglašen je za najboljeg igrača svijeta u 2013. godini u izboru Svjetske organizacije rukometa (IHF).  Srednji vanjski Hrvatske pobjedu je odnio u impresivnoj konkurenciji koju su činili Arpad Šterbik (Španjolska), Daniel Narcisse (Francuska) i Mikael Hansen (Danska).

Duvnjak koji je izabran u najbolju postavu EP-a i nedavno za najboljeg igrača njemačke Bundeslige tako je dobio još jedno veliko priznanje.

– Nevjerojatan je osjećaj biti izabran za najboljeg rukometaša svijeta. No, ostaje gorčina nakon poraza od Španjolske u borbi za broncu na ovom europskom prvenstvu. Zahvaljujem svim navijačima, suigračima u reprezentaciji i klubu, te trenerima. Ali ovo nije vrhunac karijere, to će biti zlato na velikom natjecanju s reprezentacijom, objasnio je nakon priznanja hrvatski rukometni virtuoz koji na kraju sezone iz HSV-a prelazi u Kiel.

– Moram reći da o nagradi nisam razmišljao, bio sam koncentriran na polufinale Europskog prvenstva odnosno borbu za brončanu medalju. Puno me novinara pitalo da li je očekujem, ali nisam razmišljao o tome. Ne mogu ni  sada 100 posto proslaviti nagradu nakon što smo izgubili.  S druge strane ne mogu reći da nisam presretan jer to je veliko veliko priznanje za moj rad i trud prošle sezone. Drago mi je da su gledatelji i novinari prepoznali moj rad i trud i upravo je zato ovo veliko priznanje, zaključio je Domagoj Duvnjak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.