VELIKO PRIZNANJE ZA RATKA RUDIĆA: Najtrofejniji vaterpolski trener nominiran za najboljeg na svijetu i životno djelo MOO-a!

VELIKO PRIZNANJE ZA RATKA RUDIĆA: Najtrofejniji vaterpolski trener nominiran za najboljeg na svijetu i životno djelo MOO-a!

Foto: Novilist.hr

Trofejni svjetski vaterpolski trener Ratko Rudić nominiran je za nagradu najboljeg svjetskog trenera olimpijskih sportova. Svojevrsna je to nagrada za životno djelo, koje je raspisao MOO drugog kolovoza ove godine i ono će se po prvi put dodijeliti trenerima, prenosi Slobodna Dalmacija.

“Ova nagrada je priznanje temeljne uloge trenera i njegove važnosti u životu sportaša i njegovoj karijeri, kako na terenu tako i izvan njega”– rekao je Sergej Bubka, predsjednik Komisije MOO-a.

“Treneri pomažu sportašima kako bi se razvili i postigli najbolje moguće rezultate. Nisu samo sportski instruktori, već i ključan izvor podrške i ohrabrenja tijekom sportaševe karijere. Treneri postaju mentori i savjetnici, ali i zaštitnici sportaševog zdravlja i integriteta. Stoga ne čudi da odnos trenera i sportaša ima značajan utjecaj na sportaševo zadovoljstvo, motivaciju i rezultate”, obrazlažu iz MOO-a razlog za uvođenje ove nagrade.

Rudića je nominirao HOO zbog impozantnih rezultata koje je ostvario tijekom svoje dugogodišnje trenerske karijere. Izuzetno aktivan u razvoju vaterpola, Rudić je i nakon povlačenja s trenerske klupe nastavio sa savjetničkim radom, danas u HVS-u i splitskom Jadranu.

U karijeri je čak devet puta nastupao na Olimpijskim igrama, četiri zlatne medalje je osvajao s tri reprezentacije, Jugoslavijom (1984. i 1988.), Italijom (1992.) i Hrvatskom (2012.) te broncu s Italijom (1996.). Uz to ima tri svjetska zlata s tri različite reprezentacije Jugoslavija (1986.), Italija (1994.) i Hrvatska (2007.) te dvije bronce s Hrvatskom (2009. i 2011.). Ima i tri europske titule, s Italijom (1993. i 1995.) i Hrvatskom (2010.), srebra s Jugoslavijom (1985. i 1987.) te broncu s italijom (1999.)

Osvojio je Rudić niz medalja s Panameričkih igara, Svjetske lige i Svjetskih kupova, Mediteranskih igara, Univerzijada, Igara dobre volje, juniorskih i kadetskih prvenstava.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.