Hrvatski rukometaši odrekli se 32 tisuće kuna i donirali ih bolesnoj djevojčici

Hrvatski rukometaši odrekli se 32 tisuće kuna i donirali ih bolesnoj djevojčici

Rukometaši su se uključili u humanitarnu akciju za Emu Colner, sedmogodišnju djevojčicu koja boluje od cistične fibroze.

Hrvatski rukometaši/Getty Images

Hrvatska muška rukometna reprezentacija ponovo je pokazala svoje veliko srce te se uključila u humanitarnu akciju za Emu Colner, sedmogodišnju djevojčicu koja boluje od cistične fibroze.

Hrvatski reprezentativci, koji su proteklog vikenda u Švicarskoj sudjelovali na turniru u povodu 60 godina Švicarskog rukometnog saveza, zajedno sa stručnim stožerom odrekli dnevnica i prikupili 32 tisuće kuna za Emu.

Novac je već uplaćen na Emin račun, a izbornik Slavko Goluža i dvojica reprezentativaca u utorak će u 10 sati posjetiti Emu u Osnovnoj školi Ljubljanica i darovati joj dres hrvatske reprezentacije.

Humanitarnu akciju za Emu pokrenula je Osnovna škola Ljubljanica, u kojoj Ema pohađa prvi razred. Cistična fibroza od koje Ema boluje nasljedna je bolest koja znatno skraćuje život, i koja zahvaća žlijezde s vanjskim lučenjem te tako oštećuje mnoge organe, a najviše plućni i probavni sustav.

Emi je potrebno kupiti Vest aparat, koji jedini u svijetu pouzdano omogućuje čišćenje dišnih puteva i samim time bi omogućio bezbolnije Emino djetinjstvo i odrastanje. Cijena aparata je oko 120 tisuća kuna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.