Velimir Perasović uskoro preuzima hrvatsku reprezentaciju

Velimir Perasović uskoro preuzima hrvatsku reprezentaciju

Velimir Perasović uskoro bi trebao sjesti na klupu hrvatske košarkaške reprezentacije...

Baš kao što se i spekuliralo, Stručni savjet za mušku košarku predložio je za novog izbornika reprezentacije Velimira Perasovića, a definitivna odluka najvjerojatnije je samo formalnost.

Portaga za novim šefom struke košarkaške reprezentacije otpočela je nakon prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, na kojem su izabranici Jasmina Repeše natjecanje okončali na desetoj poziciji, premda je potencijal momčadi bio ogroman, a javnost i struka očekivali mnogo bolje rezultate.

Velimir Perasović na trenersku je klupu prvi put sjeo prije jedanaest godina, a do sada je u domaćem prvenstvu vodio Cibonu (dva naslova prvaka Hrvatske), dok se u inozemstvu okušao u Sevilli, Anadolu Efesu, Valenciji i TAU Ceramici (Final Four Eurolige). Prošle je godine proglašen najboljim trenerom španjolske lige, a s Valencijom je osvojio Eurokup.

Upravni odbor HKS-a vrlo će skoro, osim o Perasovićevoj “instalaciji” na hrvatsku klupu, raspravljati i o novom izborniku U20 selekcije (Damir Milačić), U19 reprezentacije (Ante Nazor), U18 reprezentacije (Slaven Rimac) te košarkaša starosti do 16 godina (Marijan Mance).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.