Velimir Šandor osvojio svjetsku broncu u bacanju diska!

Velimir Šandor osvojio svjetsku broncu u bacanju diska!

Velimir Šandor foto: Paraolimpijac facebook

Velimir Šandor u bacanju diska, kategorije F52 atletičara s tetraplegijom, s daljinom od 17,95 metara zauzeo je treće mjesto osvojivši brončanu medalju na 8. IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se održava na stadionu u Queen Elizabeth Olympic Park u Londonu.

Nisam zadovoljan daljinom koju sam danas ostvario, no nekada te treba i Fortuna nagraditi da imaš malo sportske sreće tako da sam došao do svoje pete zaredom svjetske medalje. Još mi u kolekciji nedostaje zlato, ali nadam se da ću u narednim godinama još više i napornije raditi da to ostvarim. U nekim trenucima nisam baš dobro osjetio disk, ali atmosfera na stadionu je bila veličanstvena. Ovu medalju posvećujem svom treneru Ivanu Čengiću, roditeljima i svim onima koji su vjerovali u mene, zaključio je Šandor.

Velimirov uspjeh time je veći,jer je jučer doživio nezgodu prilikom povratka s treninga kada je zbog nepažnje vozača kombija prilikom naglog kočenja ispao iz kolica lakše se povrijedivši.

Zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom osvojio je Brazilac Andrea Rocha s daljinom diska od 23,80 metara. Srebro je otišlo Latvijcu Aigarsu Apinisu kojemu je disk doletio na 21,95 metara . Hrvatski atletičari trenutno nakon pet dana natjecanja osvojili su zlato Mikele Ristoski, srebro Zorana Talića i bronce Ivana Katanušića te Velimira Šandora.

Sutra je slobodan dan, a u četvrtak nastupa Kutinčanin Matija Sloup u bacanju kugle za atletičare niskim rastom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.