Velimir Zajec: “Skibbe će dodijeliti ‘policajca’ Luki Modriću”

Velimir Zajec: “Skibbe će dodijeliti ‘policajca’ Luki Modriću”

Bivši hrvatski nogometaš i trener Velimir Zajec otkrio je da grčki izbornik priprema poseban recept za Luku Modrića.

foto: http://www.novilist.hr

Bivši hrvatski nogometaš i trener s iskustvom rada u grčkoj ligi Velimir Zajec otkrio je u razgovoru za Jutarnji list da grčki izbornik priprema poseban recept za Luku Modrića.

Sprema li grčki izbornik neko neočekivano rješenje za Maksimir?

“Siguran sam da će Michael Skibbe dodijeliti ‘policajca’ Luki Modriću kako bi ograničio njegov utjecaj u kreaciji napada. Zeca, Portugalac s grčkom putovnicom koji danas igra u Kopenhagenu, jedini je motoričan igrač koji je taktički dorastao tom zadatku. Ima Skibbe u veznom redu i Tziolisa te Samarisa, ali njih čekaju drukčiji zadaci. Tziolis je dobar distributer lopte s lijepim pregledom igre, opasan skakač, vrlo koristan u prekidima koji su zapravo glavno grčko oružje, ali neokretan u obrani”, rekao je Zajec.

Kako biste na Dalićevu mjestu komponirali napad?

“Gurnuo bih Kramarića na vrh trokuta ispred Modrića i Rakitića kao dvojice zadnjih veznih igrača. ‘Krama’ je znalac koji dobro pliva u međuprostoru, zna podvaliti loptu napadačima, a može zabiti gol udarcem s distance. U vrhu Mandžukić, na jednom boku Perišić, a na suprotnu stranu može i vezni igrač, netko poput Brozovića“, zaključio je Zajec.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.