Venezuela bolja od Kolumbije

Venezuela bolja od Kolumbije

Venezueala je iznenadila Kolumbiju...

Foto: commons.wikimedia.org - Roger Goraczniak

Po prvi puta u povijesti je Venezuela na Copa Americi svladala Kolumbiju, a strijelac jedinog pogotka je bio Rondon. Utakmica je počela iznimno opreznom igrom na obje strane i prvu priliku smo vidjeli tek u 25. minuti. Arango je sjajno pronašao Vargasa, koji se oslobodio Jamesa Rodrigueza i krenuo sam na Ospinu, ali vratar Arsenala je prekrasnom reakcijom spasio svoju mrežu. Falcao i Bacca su u prvih pola sata imali jako malo dodira s loptom, a obrana Venezuele je lako zaustavila njihove rijetke pokušaje.

Igrala se 41. minuta kad je Vargas preskočio loptu, koja je stigla do Guerra, a on je prekrasnim udarcem natjerao Ospinu na novu dobru obranu. Igrala se 57. minuta kad je James precizno ubacio iz slobodnog udarca s 40 metara, lopta se odbila do Armera, no Vizcarrondo je u posljednji trenutak otklonio opasnost. Minutu potom je Guerro ubacio, ali Rondon i Vargas su zakasnili. Venezuela je ipak povela u 61. minuti. Vargas je preko cijele obrane Kolumbije uposlio Guerra, on je glavom vratio do Rondona, koji je preciznim udarcem iz blizine pogodio desni kut kolumbijskog gola.

U 79. minuti je Baroja lijepo zaustavio snažan udarac Rodrigueza s dvadesetak metara, a potom je zaustavio i pokušaj Valencije. Nakon ubačaja iz kuta Zapata nije bio precizna. Do kraja više nije bilo prilika i Venezuela je stigla do važne pobjede.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.