Veočić i Biletić osigurali europske medalje u boksu

Veočić i Biletić osigurali europske medalje u boksu

Veliki uspjeh hrvatske juniorske boksačke reprezentacije na europskom prvenstvu u Mađarskoj.

Foto: Nikola Švalj, Dragan Vidaić, Josip Biletić, Bjelorus Ilchuk i Pero Veočić/ HBS

Hrvatska juniorska boksačka reprezentacija, već sada prije polufinala Europskog prvenstva ima razloga za slavlje. Juniorski reprezentativci Brođanin Gabrijel Veočić (63 kg) i Zadranin Josip Biletić (+80 kg) zaslužni su za to.

Njih su dvojica  pobjedama u četvrtfinalu osigurali europske bronce. Gabrijelu Veočiću ovo je treće europsko prvenstvo i svakog puta ždrijeb ga je puno prije od osvajanja medalje namjerio na kasnijeg Europskog prvaka. Ovoga puta, u mađarskom Kapošvaru, nezaustavljiv je, a na putu do medalje posljednji mu je stao domaćin, Mađar Adrian Orban.

– Ma odlično je boksao. Uvjereni smo da je pobijedio superiorno, iako su suci dali 2:1 za njega.Ali sada nema veze, razmišljamo o polufinalu u petak – javio je Izbornik Pero Veočić, ujedno i Gabrijelov otac. On sada uz stručni stožer trenere Dragana Vidaića i Nikolu Švalja planira taktiku za polufinalni ogled sa odličnim Škotom Sammuelom Hickeyom. Drugi polufinalni par je Azerbejđan i Rusija.

Naš drugi velikan Zadranin Josip Biletić teške ruke prolazi kroz Europsko prvenstvo. Tako je nakon klasičnog nokauta, do medalje stigao rušeći čak dvaput protivnika Bjelorusa Iliju Ilchuka u trećoj rundi.

– Odličan je bio. U posljednjoj je rundi nabio i dva brojanja Bjelorusu. Potpuno je kontrolirao borbu i ako nastavi ovim tempom imat ćemo Europskog prvaka – javio je Dragan Vidaić trener reprezentacije i osobni trener Josipa Biletića, nakon pobjede u četvrtfinalu.

Ispred ovogodišnjeg najboljeg juniora domaćeg prvenstva, sada je polufinale, koje je u petak. Boksat će ga sa Austrijancem armenskih korijena Ahmedom Hagagom, koji je u borbi za medalju `nadboksao´ na bodove Armenca Armana Mnatsakanyana.

Treba reći kako je malo falilo da bude bude hrvatski triptih u Kapošvaru. Naime u četvrtfinalu je bio i odlični Osječanin Bruno Gajić, kojeg je pred megaljom zaustavio Rus Gapuev.

Napomenimo kako je u Mađarsku stiglo 240 boksača iz 35 zemalja. Hrvatska je pak došla sa 7 boksača, tri trenera i sucem. Za sada su naši boksači osigurali dvije bronce, jedno peto mjesto i još par pobjeda u eliminacijama. Lijepa su to postignuća naših mladih boksača.

Foto: Nikola Švalj, Gabrijel Veočić, Marko Kolanović, Josip Biletić, Bruno Gajić, Dario Petrić, Marko Peić i Noa Ježek / HBS

Foto: Nikola Švalj, Gabrijel Veočić, Marko Kolanović, Josip Biletić, Bruno Gajić, Dario Petrić, Marko Peić i Noa Ježek / HBS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.