Veslačica Marina Kaić za portal HR: Olimpijske igre mladih za mene su ostvarenje snova!

Veslačica Marina Kaić za portal HR: Olimpijske igre mladih za mene su ostvarenje snova!

- Trenutno se pripremam za Svjetsko prvenstvo u veslanju koje se održava u Hamburu neposredno prije Olimpijskih igara mladih. Velika mi je čast predstavljati državu na najvećem natjecanju koje postoji za juniore, kaže Marina

Marina Kaić/Foto Facebook Veslački klub Medulin

Ovogodišnje Olimpijske igre mladih ostvarenje su snova još jedne hrvatske mlade nade, veslačice Marine Kaić i jedine djevojke među dvojicom mušketira koji predstavljaju Hrvatsku u tom sportu. Na Olimpijskim igrama mladih nastupit će 24 hrvatska sportaša koji će biti ugošćeni u jednom od najstarijih gradova istočne Kine, Nanjingu, a tamnošnje olimpijsko selo okupit će oko 3.600 sportaša u dobi od 15 do 18 godina. Mlada Marina ne može sakriti svoje oduševljenje i radost zbog odlaska na ovo međunarodno okupljanje:

– Ovo je za mene ostvarenje snova! Naravno, svaka regata je uspjeh i ne mogu izdvojiti što mi je do sada bilo najvažnije, ali ovo je nešto potpuno drugačije. Krenuli smo s nešto intenzivnijim treninzima, dva puta na dan, ali pretpostavljam da je tako i u pripremama za druge sportove. Dok je škola imam jedan trening dnevno, kaže Marina.

– Trenutno se pripremam za Svjetsko prvenstvo u veslanju koje se održava u Hamburgu neposredno prije Olimpijskih igara mladih. Nervoza postoji oko oba natjecanja, ali ću dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti u kojem smjeru će se odvijati dalje. Veslanjem sam se počela baviti tako da sam brata, koji se također bavi veslanjem, gledala na treninzima svaki dan i nekako je bilo prirodno da i ja krenem tim putem. Za sebe mogu reći da sam dobra veslačica, čak možda i bolja od njega, našalila se Marina.

Sedamnaestogodišnja Marina u svojoj rodnoj Puli je krenula s natjecanjima od devete godine, a uz veslanje je i učenica Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn u Puli. A kako Marina usklađuje svoje obveze, kako provodi slobodno vrijeme? Što očekuje od ovogodišnjih Olimpijskih igara?

– Nemam puno slobodnog vremena: ili sam na treningu ili u školi. U međuvremenu volim odmoriti i družiti se s prijateljima. Kako su regate većinom u Zagrebu, daleko je za obitelj i prijatelje da me dolaze stalno gledati pa me najčešće bodre prijatelji iz kluba, a i ja njih, kaže Marina

– Velika mi je čast predstavljati državu na najvećem natjecanju koje postoji za juniore. Takva natjecanja su uvijek posebnija, konkurencija je veća, a veći je osjećaj ponosa i časti, zaključila je Marina.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.