Veteran Balić najbolji asistent Bundeslige, Dominiković vodeći bloker

Veteran Balić najbolji asistent Bundeslige, Dominiković vodeći bloker

Ivano Balić i s 36 godina na leđima 'pokorava' jednu od najjačih liga na svijetu, čemu je najbolja potvrda (trenutačna) titula najboljeg asistenta Bundeslige.

Ivano Balić/Getty Images

Kad biste pitali makar i poslovično upućenog rukometnog zaljubljenika tko je vodeći na listi asistenata rukometne Bundeslige, vjerojatno bi vrlo mali postotak odgovorio – Ivano Balić.

Tomu unatoč, upravo je hrvatski Maestro najbolji dodavač u ponajboljoj ligi svijeta, premda za nešto manje od dva mjeseca priprema oproštajku i seli na mjesto koordinatora u Hrvatskom rukometnom savezu.

Uprava Wetzlara hrvatskog je genijalca navodno molila da odigra još barem jednu sezonu u dresu zeleno-bijelih, a vjerujemo kako bi i u Lijepoj našoj Balića rado ponovno vidjeli u našoj izabranoj vrsti. Rio je pred vratima, bilo bi zgodno kad bi – makar kao podrška s klupe – bio s mladim ‘lavovima’ na olimpijskom turniru u Brazilu.

Osim Balića, koji je s 59 asistencija na vrhu poretka najboljih, Hrvatsku u istoj kategoriji predstavljaju još tri rukometaša – među najbolje razigravače ugurali su se tako i Drago Vuković (45) te Domagoj Duvnjak (39), a valja apostrofirati kako prvo mjestu u konkurenciji najboljih blokera pripada Davoru Dominikoviću, popularnom “ministru obrane”.

No, da se vratimo Baliću – vjerojatno najbolji rukometaš svijeta svih vremena, čemu će malotko proturječiti, u 24 se odigrane utakmice osim 59 asistencija diči i s 26 ukradenih lopti (što je Ivanu ujedno i jedan od najdražih segmenata rukometne igre) te 40 pogodaka. Učinak 36-godišnjeg rukometaša kojim se malo tko, u tim godinama i okružju jake lige kakva je Njemačka, može pohvaliti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.