Video: 55. rođendan Diega Maradone

Video: 55. rođendan Diega Maradone

Na današnji dan prije 55 godina rođen je Diego Armando Maradona...

Diego Maradona

Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona proslavio je danas 55. rođendan. Mali zeleni, svjetski prvak s gaučosima iz 1986, rodio se 30. listopada 1960. godine u Lanusu, a diljem svijeta, među inim, poznat je i po golu rukom koja će kasnije poznati nadaleko popularan kao samoprozvana ‘Božja ruka’.

Maradona je briljirao na Svjetskom prvenstvu u Meksiku, kada je podigao i pobjednički pokal, a mnogim će naraštajima u dubokom sjećanju ostati pogodak koji je zabio Englezima, pretrčavši šezdeset metara, prošavši sijaset engleskih nogometaša te mirno poentiravši za pobjedu Argentine.

U karijeri je igrao za Argentinos Juniorse, Bocu, Barcelonu, Napoli, Sevillu, Newell’s Old Boyse te ponovno Bocu, a u nacionalnom je dresu u 91 nastupu postigao 34 pogotka. Godine 2008. dobio je prigodu voditi gaučose s trenerske klupe, no izdržao je samo do 2010, nakon čega se okušao tek u Al Waslu od 2011. do 2012. godine.

Maradona trenutačno uživa funkciju takozvanog ‘duhovnog trenera’ u Deportivu Riestri, koji nastupa u argentinskoj Primeri D.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.