[VIDEO] ABA: Dobar otpor Zadra protiv favorizirane Cedevite

[VIDEO] ABA: Dobar otpor Zadra protiv favorizirane Cedevite

Bivši igrač Zadra presudio utakmicu!

U 13. kolu ABA regionalne lige, susrele su se momčadi Cedevite i KK Zadra u Domu sportova. Cedevita je kontrolirala veći dio utakmice, no do posljednje četvrtine izabranici Ante Nazora se nisu predavali, te su pokušavali izvući važan rezultat iz ove utakmice. Na žalost Zadrana, njihov bivši igrač, Ivan Ramljak je odlučio presuditi pobjednika u ovoj utakmici.

Zadar je loše krenuo u utakmicu i Cedevita je predvođena Ramljakom, koji je svojim devetim košem nakon pet i pol minuta igre, vodila 10 razlike (17:7). Ramljak je nastavio sa sjajnom izvedbom na obje strane parketa, tako je već nakon 6 minuta pisalo 22-7 na semaforu za domaću momčad.

No ulaskom Lovre Bašića u igru, Zadrova igra poprima glavu i rep, pa sa tricama Šime Špralje i lucidnosti Bašića, Zadar se vraća u igru svojom serijom 15-0. Ramljak je u tim trenucima bio na klupi ali nakon povratka njega i Cobbsa, Cedevita se ponovno odvaja na solidnih 7 razlike (41:34) nekoliko napada prije predaha. Zadar se ne predaje i na kraju prvog poluvremena se približava na samo jedan posjed razlike (45:43).

U drugo poluvrijeme Zadar je ušao dobro i nakon trica Vaughna i Magaritya dolazi do prve prednosti na susretu (47:49). Cedevita je malo po malo dizala razinu igre u obrani i tjerala Zadrane na teške šuteve, uz to i završila treću četvrtinu serijom 5-0 za sedam razlike prednosti na ulazu u posljednju četvrtinu (64:57).

U jednom okršaju Špralje i Stipanovića, Špralja je izvukao deblji kraj, a suci nisu ništa svirali iako je kontakt postojao i tako usmjerili utakmicu. Bez raspoloženog kapetana momčadi, Cedevita je preuzela kontrolu, a Zadar se samo uspio jednom prigodom približiti na -5 (68:63), da bi Cedevita završila susret sa rezultatom 82:73.

Kod Cedevite je Ivan Ramljak završio sa 26 poena i šest skokova, dok ga je pratio Cobbs sa 14. Za Zadrane Luka Božić je upisao 17 poena, dodao k tome još 11 skokova i 7 asistencija, dok je Vaughn ubacio 16 poena. Zadar je ovim porazom pao na diobu posljednjeg mjesta sa omjerom 4-9, dok je Cedevita druga na tablici sa 9-4.

KK CEDEVITA: Pullen 10, Cobbs 14, Krušlin 6, Bajo 3, Stipanović 8, Cook 11, Ramljak 26, Murić 5.

KK ZADAR: Bašić 5, Magarity 6, Krajina 6, Vaughn 16, Dašić 5, Brzoja 7, Špralja 3, Little 7, Božić 17.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.