[VIDEO] Andersson: “Ništa više ne želim nego SP, Švedska može pobijediti svakoga na svijetu!“

[VIDEO] Andersson: “Ništa više ne želim nego SP, Švedska može pobijediti svakoga na svijetu!“

Izbornik Švedske dao je svoja razmišljanja prije večerašnje utakmice.

Foto: Fclm.ru

Pred švedskom nogometnom reprezentacijom večeras je prva utakmica dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a protivnik je uvijek neugodna Italija. Prije utakmice izbornik Blagulta Janne Andersson dao je izjavu za novinare.

“Ništa više ne želim nego s momcima izboriti Svjetsko prvenstvo. No, ipak, ne osjećam da je pritisak cijele nacije na mojim ramenima. Sve je u našim rukama i osjećaj je vrlo dobar. Nitko od nas ne očekuje da prođemo i upravo u tome i jest draž, divan je to osjećaj kad ulaziš u susret bez ikakvog pritiska, znajući da nemaš što izgubiti, a imaš puno toga za dobiti“, započeo je Janne.

Osvrnuo se zatim i na Talijane i njihovu taktiku:

“Njihova je prednost definitivno ta što nemaju izraženu zvijezdu u momčadi, već sjajan timski duh i kolektiv i upravo je to ono što njih izdvaja od ostalih velikih momčadi. Adaptirali su takav način igre da svi svakome vjeruju i zajedništvo im je na vrhuncu. Hoće li igrati 4-4-2 ili 3-5-2 me ne zanima, samo želim da moji igrači daju sve od sebe“.

Za kraj je poručio:

“Mi smo pobjednici samim time što smo došli ovdje gdje jesmo. Pa izbacili smo finaliste iz 2010. i osvajače bronce iz 2014. godine, pobijedili smo Francuze, europske viceprvake i imali najtežu skupinu u ovim kvalifikacijama! Ako ponovimo igru na toj razini, možemo pobijediti bilo koju momčad na svijetu pa i Italiju“.

Inače, njegov intervju za Fifu odmah nakon ždrijeba možete pogledati na slijedećem linku. Utakmica na Friends Areni na rasporedu je od 20:45 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.