[VIDEO] Andrea Penezić prelazi u mađarski Siofok

[VIDEO] Andrea Penezić prelazi u mađarski Siofok

Andrea Penezić dvaput je bila najbolji strijelac Lige Prvakinja, a ove sezone je trenutno na petom mjestu.

Iako se nedavno pričalo kako će najbolja hrvatska rukometašica Andrea Penezić završiti karijeru i posvetiti se obitelji, ona je potpisala ugovor sa mađarskim Siofokom u koji će na ljeto preći iz makedonskog Vardara.

Velika većina igračica Vardara na ljeto će promjeniti sredinu, a zajedno sa Andreom put Siofoka će i Ruskinja Tatjana Hmirova. Imala je Penezić nekoliko odličnih ponuda, prije svih one iz Ferencvarosa i ruskog Rostova, međutim odlučila se na Siofok, a tamo će je dočekati kolegica iz reprezentacije Katarina Ježić.

” Naš cilj bio je pojačati vanjske pozicije, a dolaskom Penezić i Hmirove to smo i učinili. Kostur trenutnog igračkog kadra ostaje, te smo nadogradili ekipu za sljedeću sezonu. Želimo ostvariti najbolje rezultate.” – rekao je predsjednik Siofoka Janos Fodor.

Siofok će u novu sezonu ući i sa novim trenerom, naime umjesto dosadašnjeg Danca Larsa Rasmussena, na klupu će sjesti Norvežanin Tor Odvar Moen koji dolazi iz Larvika.

Penezić je karijeru započela u zagrebačkoj Kustošiji, a nakon toga igrala je za Lokomotivu, Podravku, Krim i od 2014. godine članica je skopskog Vardara. Andrea je u svojoj karijeri osvojila dva naslova prvaka Hrvatske, kao i dva kupa sa Podravkom, zatim četiri prvenstva i kupa Slovenije sa Krimom, te po jedan naslov prvaka i kupa Makedonije sa Vardarom.

2011. godine proglašena je za najboljeg lijevog vanjskog Svjetskog prvenstva, a 2015. je bila najbolji strijelac Lige prvakinja, a isto je ponovila 2017. godine. Za Hrvatsku je nastupila 141 puta i zabila 633 gola.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.