[VIDEO] Atalanta u odličnoj utakmici zaustavila Juventus u Bergamu

[VIDEO] Atalanta u odličnoj utakmici zaustavila Juventus u Bergamu

Foto: Getty Images

U prvom susretu 34. kola Serie A odličnu utakmicu su u Bergamu odigrali Atalanta i Juventus, a susret prepun uzbuđenja je završio podjelom bodova, 2:2. Na taj način najveće iznenađenje talijanske lige Atalanta je uspjela zaustaviti pobjednički niz Juventusa i usporiti lidera prvenstva.

Prvo poluvrijeme je bila šahovska partija Gian Piera Gasperinija s jedne i Massimiliana Allegrija s druge strane, dok su igrači savršeno odgovarali taktičkim zamislima dvojice trenera. No, Juventusova obrana prva puca i to nakon kooperacije najboljih igrača Atalante Gomeza i Contija. U 45. minuti je tako Gomez ubacio jednu loptu u šesnaesterac Juventusa gdje se najbolje snalazi mlado krilo Atalante Conti i na poluvrijeme se odlazi s vodstvom Atalante.

Nastavak utakmice donosi pravo lice Juventusa koji je preuzeo dominaciju nad susretom i do izjednačenja došao nakon prekida. Miralem Pjanić je izveo jedan slobodni udarac, a loptu u vlastiti gol šalje Spinazzola. Nakon toga Juventus je još jače pritisnuo kako bi došao do pobjede, te u 83. minuti dolazi do vodstva nakon što odličnu loptu Pjanića smireno glavom posprema u gol Dani Alves. U tom trenutku se činilo kako Juventus iz Bergama odnosi sve bodove, te je Allegri krenuo u zatvaranje utakmice, no neshvatljivu pogrešku čine do tada najbolji igrač utakmice Pjanić i Lichsteiner koji gube jednu loptu i izbacuju Freulera u mat poziciju. Švicarac ne griješi, te je iz drugog pokušaja svladao Buffona za veliko slavlje Atalante.

Atalanta je ovim remijem opravdala status najugodnijeg iznenađenje sezone, te je u srazu s liderom prvenstva pokazala zašto će se u Bergamu sljedeće sezone igrati europski nogomet. S druge strane, Juventusova generalka pred Ligu prvaka i gostovanje kod Monaca je propala, a Allegri će sigurno biti zabrinut načinom na koji je Juventus propustio pobijediti praktički dobivenu utakmicu. Dodajmo još kako je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić na terenu proveo svih 90 minuta.