[VIDEO] The Best Fifa Football Awards: Bez Martens i Lloyd, čak šest nogometašica Lyona!

[VIDEO] The Best Fifa Football Awards: Bez Martens i Lloyd, čak šest nogometašica Lyona!

Brojna iznenađenja u kategoriji najbolje nogometašice.

Foto: Uefa.com

U sjedištu krovne svjetske nogometne organizacije Fife danas je pred nama objavljivanje nominiranih kandidata u kategorijama za najboljeg trenera ženskih i muških momčadi, kao i  najboljih svjetskih igračica i igrača u protekloj sezoni.

U obzir su bili uzimani svi uspjesi pojedinaca u periodu između 03. srpnja 2017. godine i 15. srpnja 2018. godine u muškoj te između 07. kolovoza 2017. godine i 24. svibnja 2018. godine u ženskoj kategoriji.

Upravo je izabrana treća kategorija i to ona za najbolju nogometašicu svijeta, koju je odabrao stručni panel u sastavu: Diego Guacci (ARG), Mia Hamm (SAD), Maia Jackman (N.Z.), Patrick Jacquemet (FRA), Nadine Kessler (NJE), Andrea Rodebaugh (MEX), Jacqui Shipanga (NAM), Anna Signeul (ŠVE), Sissi (BRA), Clementine Toure (O.B.), Sun Wen (KIN), Belinida Wilson (AUS).

Među kandidatima za pobjedu definitivno se ističu praktički sve nogometašice Lyona u konkurenciji, kojih ima čak šest. Lucy Bronze je jedna od najboljih obrambenih igračica svijeta, Ada Hegerberg osvojila je ovu nagradu pretprošle sezone, a ujedno bila i najbolji strijelac Lige prvaka s 15 golova, a Amandine Henry postigla je gol u finalu. Iznenađujuće, na popisu se nisu našle tri prošlogodišnje finalistice, Lieke Martens, Carli Lloyd i Deyna Castellanos, ali je svoje mjesto ponovno našla veteranka Marta.

Da podsjetimo, od danas pa sve do 10. kolovoza i svi nogometni fanovi moći će dati svoj glas za ovu kategoriju na službenoj stranici Fife, a svečana ceremonija održat će se 24. rujna u Londonu.

The Best Fifa Football Awards, najbolja nogometašica svijeta:

Lucy Bronze (Olympique Lyonnais)

Pernille Harder (Wolfsburg)

Ada Hegerberg (Olympique Lyonnais)

Amandine Henry (Olympique Lyonnais)

Samantha Kerr (Sky Blue Fc)

Saki Kumagai (Olympique Lyonnais)

Dzsenifer Marozsan (Olympique Lyonnais)

Marta (Orlando Pride)

Megan Rapinoe (SAD)

Wendie Renard (Olympique Lyonnais)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.