[VIDEO] Beusan: “Odavno nije bilo ovoliko pogrešaka“, Jeličić: “Liverpool i Real mogu zahvaliti sucima na finalu“

[VIDEO] Beusan: “Odavno nije bilo ovoliko pogrešaka“, Jeličić: “Liverpool i Real mogu zahvaliti sucima na finalu“

Nevjerojatnim previdima Liverpool je izborio finale.

Foto: Dailymall.co.uk

Iz utakmice u utakmicu ponavljaju se katastrofalne sudačke pogreške u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju. Nakon što sinoć minhenskom Bayernu nije dosuđen kazneni udarac, večeras je, još gore, stradala Roma.

Naime, glavni sudac utakmice Damir Skomina nije dosudio čak tri kaznena udarca. Oni bi im pomogli da se naposljetku plasiraju u finale, s obzirom da su pobijedili 4:2 i samo jedan gol im je nedostajao za produžetke.

“Prekršaj za Liverpool na samom početku utakmice bio je na 17 metara i riječ je o prekršaju, ali ne i najstrožoj kazni. Na drugoj strani Dejan Lovren igrao je rukom, a Skomina je dosudio prekršaj u napadu za Shicka. Nije mi jasno zašto, jer njegov kontakt s Lovrenom bio je minimalan“, izjavio je Mateo Beusan aludirajući pri tome da je Lovren zapravo igrao rukom, što bi bilo dovoljno za najstrožu kaznu.

U 50. minuti Karius je u vlastitom kaznenom prostoru srušio Edina Džeku, a Damir Skomina bi sasvim sigurno pokazao na bijelu točku, da Prapotnik nije dosudio zaleđe. A zaleđa nikako nije bilo, što je pokazala i usporena snimka.

“U 50. minuti nije bilo zaleđa i trebao je biti dosuđen kazneni udarac te je tu velika pogreška Prapotnika. Samo dvije minute kasnije taj isti sudac izvanredno procjenjuje da je gol za Romu bio, što povlači za sobom pitanje kako je to mogao vidjeti da nije zaleđe, a tamo je vidio zaleđe gdje ga nije bilo“?, nastavio je.

Slijedeći previd dogodio se 13 minuta kasnije kada Alexander-Arnold u maniri pravog golmana rukom zaustavlja udarac Egipćanina Stephana El Shaarawyja praktički na gol-liniji. Sudac se uopće nije oglasio, a morao je.

“A što ću Vam reći, ruka poviše glave, izravni udarac u gol, kazneni udarac i crveni karton, točka. Još 30 minuta bez igrača i tu bi se svašta događalo“, odgovorio je Beusan.

“Odavno nije bilo ovoliko sudačkih pogrešaka na obje polufinalne utakmice. Sudačka komisija Uefe nikako neće biti zadovoljna suđenjem Skomine. Mislim da će finale Lige prvaka suditi Milorad Mažić iz Srbije“, zaključio je.

“Da je bilo poštenog suđenja, Roma bi ušla u finale. Ni Liverpool ni Real nemaju se pravo buniti na sudačke odluke. Ako se sjetimo odluka sudaca protiv Cityja i Rome u prvoj utakmici te onih Realovih protiv Bayerna, ali još i od 1948. godine, zasigurno oba kluba mogu zahvaliti sucima na prolasku u finale“, dodao je Joško Jeličić.

Kada vidimo što se sve događa u Ligi prvaka, u kojoj se nalaze najbolji europski suci, nezamislivo je i pomisliti što će se sve događati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji na kojemu će biti i sudaca iz svih kontinenata, koji su prema renomeu još slabiji od europskih…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.