[VIDEO] Bibiana Steinhaus – Prva sutkinja u povijesti Bundeslige!

[VIDEO] Bibiana Steinhaus – Prva sutkinja u povijesti Bundeslige!

Foto: Svt.se

Najelitniji rang njemačkog nogometa, Bundesliga, dobila je svoju prvu sutkinju u povijesti. Naime, jučerašnju utakmicu između berlinske Herthe i bremenskog Werdera sudila je Bibiana Steinhaus i time postala prva žena djeliteljica pravde na jednoj utakmici Bundeslige.

Poveli su domaći golom Leckieja, nakon što je primio loptu od Essweina. U toj akciji sutkinja je odlično pustila prednost i pokazala kakav osjećaj za igru ima i tako dozvolila da Hertha povede. Do kraja utakmice Delaney je u 59. minuti prodornim udarcem postavio konačnih 1:1.

38-godišnja sutkinja uvelike je poznata ljubiteljima ženskog nogometa. Od daleke 1999. godine sudi žensku Bundesligu, a od 2007. godine sudila je i 2. Bundesligu. Na listi Fifinih sutkinja je od 2005. godine, a po profesiji je policajka. Sudila je sva veća Uefina i Fifina ženska natjecanja još od 2007. godine.

Vrijedi spomenuti i kako je u drugoj jučerašnjoj utakmici Schalke na domaćem terenu pogotcima Bentaleba iz kaznenog udarca, Nalda i Burgstallera pobijedio Stuttgart 3:1. Jedini gol za goste postigao je Akolo u 40. minuti, na asistenciju Brekala, koji je odigrao cijelu utakmicu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.