[VIDEO] BiH klub kažnjen zbog političke provokacije

[VIDEO] BiH klub kažnjen zbog političke provokacije

Nad stadionom u Mostaru nekoliko je minuta nadlijetao dron sa zastavom bosanskohercegovačkih Hrvata.

Stegovno povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznilo je u utorak Hrvatski športski klub Zrinjski s visokom kaznom od sedam tisuća maraka (oko 28.000 kuna) zbog izgreda na nedjeljnoj utakmici s nogometnim klubom Sarajevo tijekom koje je iznad stadiona letio i dron koji je nosio zastavu bosanskohercegovačkih Hrvata.

Kako je u utorak priopćeno iz Nogometnog saveza BiH, Stegovno povjerenstvo pod predsjedanjem Nermina Kljajića je na sjednici održanoj u Sarajevu kaznilo mostarski klub zbog “propusta u organizaciji utakmice, uporabe pirotehničkih sredstava od strane njihovih navijača, te nadlijetanja drona iznad stadiona”.

Povjerenstvo je odredilo novčanu kaznu od 7.000 maraka što je za bosanskohercegovačke prilike razmjerno visoka kazna jednom nogometnom klubu.

Tijekom subotnjeg ogleda između nogometaša Zrinjskog iz Mostara i Sarajeva stadion je više minuta nadlijetao dron na kojega je bila obješena zastava bosanskohercegovačkih Hrvata.

Dio bošnjačkih medija i javnosti je isticanje zastave bh. Hrvata, koja je tijekom rata bila i zastava Herceg Bosne, ocijenio nacionalizmom, skandalom i provokacijom, dok su hrvatski mediji i javnost isticali kako se radi o isticanju njihovih nacionalnih obilježja ocjenujući pokušaje zabrane nacionalne zastave šovinzimom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.