[Video] Boks: Prvak srušio rekord najbržim nokautom!

[Video] Boks: Prvak srušio rekord najbržim nokautom!

Tete, 29-godišnji Južnoafrikanac je do sada nosio naslov privremenog prvaka, a do potvrđivanja prave titule je došao protiv izazivača iz njegove domovine.

foto: http://www.ringnews24.com

U Belfastu je oboren svjetski rekord za najbrže vrijeme potrebno za obranu ili osvajanje naslova svjetskog boksačkog prvaka. To je uspio WBO prvak bantam kategorije, Zolani Tete, koji je savladao Sibonisa Gonya.

Tete, 29-godišnji Južnoafrikanac je do sada nosio naslov privremenog prvaka, a do potvrđivanja prave titule je došao protiv izazivača iz njegove domovine. Ipak, Siboniso Gonya nije uspio napraviti ništa u ovom meču, budući da je na podu, u teškom nokautu, završio već nakon nekoliko sekundi meča, dok je u 11. sekundi on službeno i prekinut, nakon što je sudac shvatio da Gonya neće biti u stanju nastaviti.

Tete je ovime došao do skora 26-3, uz 21 nokaut. Iako još uvijek živi u Južnoafričkoj Republici, Tete većinu svojih kampova i mečeva odrađuje u Velikoj Britaniji, pa je tako bilo i ovog puta. Po BoxRec rankingu bantam kategorije se nalazi na petom mjestu na svijetu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.