Video: Britanci napadaju Karlovića – “Nisam varalica, pročitajte pravila!”

Video: Britanci napadaju Karlovića – “Nisam varalica, pročitajte pravila!”

Ivo Karlović našao se na udaru britanske javnosti nakon 'sumnjivog' poena protiv Jo-Wilfrieda Tsonge...

Ivo Karlović/Foto: Gettyimages

Ivo Karlović pobijedio je u trećem kolu ovogodišnjeg Wimbledona Jo-Wilfrieda Tsongu u pet setova, no otočka se javnost poslije meča nastavila baviti samo set-loptom koju je Div sa šalate spasio – pokazala je usporena snimka – s dva dodira reketom.

Bilo je to dovoljno da se Karlovića počne uspoređivati s primjerice Maradoninom ‘Božjom rukom’ te ga etiketirati ‘običnim varalicom’. “Posao suca jest da takvo što vidi. Ako on nije vidio, ja ne mogu ništa napraviti. Čak i da sam vidio, ja tu ne mogu ništa. Nije odgovornost, a ni posao igrača da prizna taj potez. Što će nam onda suci?”, prokomentirao je Tsonga.

Hrvatski veteran nije ostao dužan te je novinarima i teniskoj javnosti poručio: “Bila su dva dodira loptice i reketa, ali i jedan potez ruke. Dakle, udarac koji je dopušten. Svima onima koji sumnjaju poručujem da pročitaju pravila i pogledaju video, a ne usporenu snimku.”

Karlovića u četvrtom kolu čeka domaći Andy Murray, protiv kojega je izgubio sva četiri međusobna obračuna. “Karlović je jedan od tenisača koji će na svim podlogama, i sa svim lopticama, lupati aseve, a posebno je opasan na travi. No, vidjeli smo u finalu Queensa kako se Murray nosio sa servisom Kevina Andersona”, optimističan je umirovljeni britanski tenisač Tim Henmann.

Borba za četvrtfinale Wimbledona odigrat će se u ponedjeljak (15.30 sati) na središnjem terenu All England Cluba. “Ako ću servirati kao i do sada, imam priliku pobijediti. Naravno, bit će lakše ako uspijem u teren ubaciti ovoliko aseva”, najavio je Karlo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.