[Video] Davis Cup: Francuska i Srbija prvi polufinalisti

[Video] Davis Cup: Francuska i Srbija prvi polufinalisti

Foto: Davis Cup

Drugi dan četvrtfinalnih susreta Davis Cupa, donio je pregršt uzbuđenja i dva polufinalista. Naime, odlučujući treći bod su osvojile Francuska i Srbija, te će za njih sutrašnji dan biti samo revijalan. S druge strane, sve je još otvoreno u dvobojima Belgija-Italija i Australija-SAD.

Već smo pisali kako su Amerikanci izborili treći dan, a isto su danas napravili i reprezentativci Italije u dvoboju s Belgijom. Nakon maratona koji je potrajao gotovo četiri sata, kombinacija Bolleli/Seppi je sa 4-6, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 slavila protiv belgijskog para Bemelmans i De Loore. Sam meč je bio prepun preokreta, a posebnu draž mu je davala činjenica kako na niti jednoj strani nije bilo pojedinca koji je izraziti igrač za parove. Italija je tako preživila drugi dan, a meč između Goffina i Lorenzija bi mogao odlučiti pobjednika dvoboja, budući da je 14. igrač svijeta Goffin ipak favorit protiv 38-godišnjeg Lorenzija.

Srbija je u Beogradu pomela Španjolsku, a odlučujući treći bod su Srbiji donijeli Troicki i Zimonjić, koji su nakon nešto više od tri sata slavili protiv španjolske kombinacije Busta/Lopez. Rezultat je bio 4-6, 7-6, 6-0, 4-6, 6-2 za srpski par, a zanimljivost se ogleda u činjenici kako je za Srbiju ključni bod donio Nenad Zimonjić, koji je ujedno i izbornik reprezentacije. U sutrašnjim dvobojima će priliku za Srbiju vjerojatno dobiti mladi Lajović i Troicki, budući da je teško za očekivati kako će drugi tenisač svijeta, Novak Đoković, igrati u susretu čiji je pobjednik poznat.

Francuzi su također iskoristili prednost domaćeg terena, te su u paru osvojili treći bod, s kojim su apsolvirali prijetnju zvanu Velika Britanija. Bennetau i Mahut su možda i najbolji par od preostalih reprezentacija u Davis Cupu i oni nisu imali problema s kombinacijom Murray/Inglot, te su slavili sa 7-6, 5-7, 7-5, 7-5. Inače, primjetan je bio izostanak najboljeg igrača svijeta, Andy Murraya, dok je u parovima, za Veliku Britaniju, nastupio njegov stariji brat Jamie.

U sutrašnjim susretima će poklonici tenisa gledati prema Brisbaneu i Charleroiju gdje će pasti odluka koja će se dvije reprezentacije pridružiti Francuskoj i Srbiji u polufinalu Davis Cupa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.