[VIDEO] DOČEKANI DINAMOVI ŠAMPIONI

[VIDEO] DOČEKANI DINAMOVI ŠAMPIONI

Još jedna pohvala Dinamovoj školi nogometa.

foto: bluestarsfifayouthcup // facebook

Juniori Dinama, pobjednici Blue Stars/FIFA Youth Cup 2018. u Zurichu, u petak su imali svečani doček.

Pod vodstvom trenera Tomislava Rukavine osvojili su hvale vrijedan trofej, a odmah po dolasku u Zračnu luku Franjo Tuđman uputili su se na Maksimir.

U ime kluba, čestitku im je uputio predsjednik uprave Igor Kodžoman.

“Ovakvi uspjesi daju podstrek svakom mladiću i svakom sportašu da nastavi svoj rad. U ime cijele radne zajednice i uprave kluba čestitam igračima i stožeru na ovome velikom uspjehu. Mislim da svi znamo, pa tako i sami igrači, da se radi o jednom od najjačih svjetskih turnira s dugom tradicijom. Pobjedom na turniru pronosite ime Dinama i Nogometne škole, to nije mala stvar i mi smo jako ponosni na ovaj rezultat. Želim svima puno uspjeha u nastavku karijere.”

Svoje zadovoljstvo ekipom nije skrivao ni Rukavina.
“Ovo je jedini klupski turnir pod patronatom FIFA-e i zaista su pokazali da im je jako stalo do ovog turnira i sve je bilo na visokom nivou. Ovo što su dečki odigrali u pet utakmica bilo je na zaista visokom nivou, dominantni smo bili na svakoj utakmici. Bez obzira na skraćeni model utakmica, bili smo jako efikasni s 11 pogodaka. Skrenuli smo pozornost na sebe, dobili mnoštvo komplimenata na prikazanu igru i rezultat. Istaknuti igrači? Teško je izdvajati, sazrijevanje nije kod svih isto. Smatram da se u klubu mogu ponositi na ove dečke. Apsolutno imamo razloga za sreću i zadovoljstvo jer neće presušiti naš stalni izvor talenata.”

Osim ekipnog trofeja, Modri su kući ponijeli i pojedinačne nagrade.

Antonio Marin, proglašen je za najboljeg igrača turnira.
“Super se osjećamo, jako smo ponosni i zadovoljni. Puno mi znači titula najboljeg turnira, to je veliko osobno priznanje, ali presretan sam jer smo se svi skupa okrunili titulom pobjednika. Zasluženo smo osvojili ovaj prestižni turnir, i sad se okrećemo završnici prvenstva.”

Njegov suigrač, vratar Marko Živković osvojio je nagradu za najboljeg vratara turnira.

“Sretan sam što smo dobro predstavili sebe, klub i Hrvatsku. Hvala svima koji su nas pratili putem live prijenosa utakmica i navijali za nas.”

Dinamo su predstavljali sljedeći igrači: Roko Klemenčić, Josip Šutalo, Mihael Briški, David Čolina, Ivan Pranjić, Filip Tomašković, Marko Gjira, Luka Radić, Tomislav Knežević, Kim Gyuhyeong, Roko Baturina, Marko Živković, Ilija Bagarić, Matija Malekinušić, Tom Alen Tolić, Luka Pavlak, Bartol Franjić, Antonio Marin.

Stručni stožer: glavni trener Tomislav Rukavina, pomoćni trener Tomislav Mikulić, trener vratara Sandro Žufić, fizio Matej Ivić i team manager Vitomir Butorac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.