[Video] Egipatski vratar želi postati najstariji igrač u povijesti SP

[Video] Egipatski vratar želi postati najstariji igrač u povijesti SP

El-Hadary brani za Egipat još od 1996. godine. Osvojio je tri naslova Kupa nacija, upisao 156 nastupa, a trenutno brani za Al-Taawoun.

Essam El-Hadary, egipatski vratar, sprema se oboriti rekord Svjetskih prvenstava. Njegova priča mogla bi biti jedna od interesantnijih na Mundijalu u Rusiji idućeg ljeta.

Prvi vratar reprezentacije Egipta trebao bi postati najstariji igrač u povijesti koji je nastupio na Mundijalu. Zaobiđu li ga ozljede, Egipćanin će ući u povijest. U siječnju će napuniti 45 godina. Planira srušiti rekord Kolumbijca Faryda Mondragona sa SP-a 2014. u Brazilu, najstarijeg igrača SP-a. Također ruši i Davida Jamesa, koji je na vratima Engleske debitirao na SP-u u Južnoj Africi 2010. godine.

El-Hadary brani za Egipat još od 1996. godine. Osvojio je tri naslova Kupa nacija, upisao 156 nastupa, a trenutno brani za Al-Taawoun, klub u prvoj nogometnoj ligi Saudijske Arabije.

“Treniram kao da mi je dvadeset. Dat ću sve od sebe da zaigram u Rusiji i ostvarim san”, rekao je.

“Napravio sam puno u karijeri, imam 37 trofeja i velike momente u sjećanju, poput pobjede nad Italijom na Kupu konfederacija. Nedostaje mi samo nastup na SP-u”, zaključio je egipatski vratar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.