[VIDEO] EP Atletika: Dvije Grkinje slavile u skoku s motkom, dva Nijemca na vrhu bacanja koplja, Warholm i Guliyev srušili rekorde

[VIDEO] EP Atletika: Dvije Grkinje slavile u skoku s motkom, dva Nijemca na vrhu bacanja koplja, Warholm i Guliyev srušili rekorde

Odličan atletski dan je iza nas.

Foto: Vavel.com

Još jedan dan Europskog prvenstva u atletici je iza nas i saznali smo osvajače medalja u novih šest disciplina.

Karsten Warholm apsolutno zasluženo osvojio je zlatnu medalju u utrci na 400 metara s preponama. S europskim U23 rekordom od 47,64 bio je bolji od branitelja naslova, Turčina Copella, koji je istrčao nacionalni rekord od 47,81, a Irac Barr s rezultatom sezone (48,31) bio je brončani.

Čovjek koji je pobijedio Bolta, Ramil Guliyev, s rekordom europskih prvenstava i vremenom 19,76 osvojio je zlatnu medalju u utrci na 200 metara. S rezultatom sezone Mitchell-Blake osvojio je srebro (20,04), a zbog tisućinku sporiji bio je Švicarac Wilson te s nacionalnim rekordom osvojio broncu.

Dvostruko grčko slavlje gledali smo u ženskom skoku s motkom. Ekaterini Stefanidi s rekordom europskih prvenstava od preskočenih 4,85 metara obranila je naslov, dok je njezina sunarodnjakinja Kiriakopoulou s rezultatom sezone od 4,80 osvojila srebro. Bronca je pripala Britanki Bradshaw.

A dvostruko njemačko slavlje vidjeli smo u bacanju koplja. S bačenih 89,47 metara Thomas Rohler osvojio je zlato, a njegov sunarodnjak Andreas Hofmann bio je srebrni s 87,60. Bronca odlazi Magnusu Kirtu iz Estonije.

Mahiedine Mekhissi-Benabbad je došao i do petog zlata na utrci 3 000 metara s preprekama. Rezultatom 8:31,66 bio je brži od Španjolca Carra za 50 stotinki, dok je Talijan Chiappinelli osvojio broncu.

Za kraj dana vidjeli smo veliko finale utrke na 100 metara s preponama za trkačice u kojoj je Elvira Herman iznenadila sve i osvojila zlato rezultatom 12,67. Time je bila brža od dvije Nijemice, Dutkiewicz Roleder.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.