[VIDEO] EP Rukomet: Ovo je najbolja momčad prvog kruga natjecanja

[VIDEO] EP Rukomet: Ovo je najbolja momčad prvog kruga natjecanja

Bez Hrvata u idealnoj momčadi.

Foto: Expressen.se

Europsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj jučer je ušlo u drugu fazu. Hrvatska i Norveška otvorili su drugi krug pobjedama te se, s utakmicom više, izjednačili sa Švedskom i Francuskom po broju ostvarenih bodova u skupini I.

No, kojih sedam igrača su izabrani u momčad prvog kruga natjecanja? Na golu očekivano stoji Šveđanin Mikael Appelgren, najbolji golman turnira s 32 obrane od 77 udaraca, što čini nevjerojatnih 42 posto. Briljirao je u utakmicama protiv Islanda i Srbije, a Hrvatskoj je obranio prvi sedmerac na Euru.

Lijevo krilo prve faze je Nijemac Uwe Gensheimer, igrač koji je trenutno na diobi drugog mjesta po broju postignutih pogodaka, zabio ih je 21 iz 28 pokušaja (75 posto). A igrač s kojim dijeli to drugo mjesto, Norvežanin Kristian Bjornsen, najbolje je desno krilo.

Najbolji lijevi bočni je ujedno i najbolji strijelac turnira, Čeh Ondrej Zdrahala, koji je zabio 25 golova iz 40 udaraca (63 posto), dok je najbolji desni bočni igrač Dika Mem iz Francuske.

Najbolji branič je Slovenac Miha Zarabek, koji je u nekoliko navrata svojim odličnim intervencijama sprječavao njemačke i makedonske napade. Šveđani su jedini koji imaju dva predstavnika u ovoj momčadi. Najbolji pivot je Jesper Nielsen, koji je uništio Hrvatsku na crti, ali je bio prevaga i u posljednjim minutama utakmice protiv Srbije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.