[VIDEO] EP Rukomet, Šveđani bijesni: “Imaju videotehnologiju i ne žele ju koristiti“!

[VIDEO] EP Rukomet, Šveđani bijesni: “Imaju videotehnologiju i ne žele ju koristiti“!

Šveđani tvrde da je sudački propust odlučio utakmicu.

Foto: Twitter.com / Handbollslandslaget

Jučer je utakmicom između Švedske i Islanda otvoreno Europsko rukometno prvenstvo. I dok Islanđani slave neočekivanu pobjedu, Šveđani se žale i – imaju razloga za to.

Sve se činilo bajno za Island, koji je u 42. minuti imao i deset pogodaka prednosti. No, nakon Andressonove minute predaha, Blagult se probudio i nevjerojatnom 7-1 serijom došao na svega četiri gola zaostatka. Do kraja je još ostalo nešto više od šest minuta, što je puno vremena da se rezultat izjednači, ako ne i preokrene.

No, tada na scenu stupaju Makedonci, suci Gjorgji Nachevski i Slave Nikolov. Naime, jedno islandsko dodavanje bilo je presiječeno, Jeppson je pronašao Lagergrena, koji dodaje za Mattiasa Zachrissona, a on uz pomoć grede zabija za 23:20. Međutim, unatoč činjenici da su svi vidjeli loptu u mreži, Makedonci očito nisu.

“To je gol, to je čisti gol! Nitko ne može pogledati ovu snimku i reći da je situacija sumnjiva, kad je situacija i više nego jasna. Lopta je cijelim obujmom prešla gol liniju. Ne razumijem zašto postoji videotehnologija, kad ju suci ne žele koristiti? Ovo je ogromni propust, koji je odlučio utakmicu“, bijesan je bio stručni komentator TV3 Robert Perlskog.

Na ovom Euru prvi put u povijesti koristi se videotehnologija, koju suci mogu upotrijebiti u bilo kojem trenutku. Ali, Makedonci to nisu napravili. Umjesto sigurnog gola, Island je napravio mini seriju od 3:2, a unatoč tri uzastopna švedska gola na samom kraju, Islanđani su odnijeli pobjedu. Tko zna kako bi se odvijao rezultat da su suci donijeli ispravnu odluku…

Trenutak čistog, ali nedosuđenog pogotka, pogledajte od 1:13:

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.