[VIDEO] EuroBasket 2017: ‘Fantje’ stopostotne – Hrvati na Litvu u četvrtfinalu?!

[VIDEO] EuroBasket 2017: ‘Fantje’ stopostotne – Hrvati na Litvu u četvrtfinalu?!

Slovenija EuroBasket 2017; fiba.basketball

Slovenija je završila grupnu fazu natjecanja na EuroBasketu sa stopostotnim učinkom. Danas je nastradala Francuska rezultatom 95:78, što na kraju i ne zvuči tako loše. U jednom trenutku Slovenci su imali čak i +29, a za ovako laganu pobjedu opet su najzaslužniji bili Goran Dragić (22 poena, 8 asistencija) i Luka Dončić (15 poena i 9 skokova).

Neigranje NBA zvijezda veliki nedostatak za Francuze

Ovako razigrana i motivirana Slovenija poigravala se s Francuzima kojima je najveći problem bila, uostalom kao i na cijelom turniru, obrana. Najviše tu nedostaje NBA zvijezda Rudy Gobert. Uz to, sedam minuta do kraja utakmice suci su isključili Evana Fourniera zbog dvije tehničke. Uslijedila je njegova žestoka reakcija, a suigrači su ga jedva odveli s terena.

Litva mogući protivnik Hrvatske u četvrtfinalu

Pokazali su definitivno Slovenci da su jedna od najboljih ekipa na ovom EuroBasketu. Skupinu A su završili kao prvi, Francuzi kao treći, Finska druga bez obzira na rezultat u današnjoj utakmici protiv Islanda, dok će se Grčka i Poljska boriti za četvrto mjesto i prolazak u četvrtinu finala.

U skupini B Litva je pobijedila Njemačku 89:72 i čeka protivnika iz sraza Grčke i Poljske. Baš Litavci su mogući protivnik Hrvatske u četvrtfinalu, naravno samo ako obje reprezentacije prođu osminu finala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.