[VIDEO] EuroBasket 2017: Šarić novim izvrsnim potezom dobio još jedno priznanje FIBA-e

[VIDEO] EuroBasket 2017: Šarić novim izvrsnim potezom dobio još jedno priznanje FIBA-e

Hrvatska reprezentacija izvrsnom igrom okrunila je grupni dio EuroBasketa. U dosta ispremiješanom sastavu jučer su rezultatom 107:69 lagano nadigrali Češku i kao drugi u skupini u nedjelju idu na Rusiju u osmini finala. Izbornik Aleksandar Petrović jučer je dao malu poštedu ponajboljoj dvojici reprezentativaca, Bogdanoviću i Šariću. Tako su više prilike dobili igrači koji su u dosadašnjem djelu turnira igrali manje, a tu priliku su izvrsno i iskoristili.

Šariću novo priznanje FIBA-e

U trećoj četvrtini dogodio se trenutak koji je opet oduševio ljude iz FIBA-e. Brza kontra i protočnost lopte rezultirali su zakucavanjem Darija Šarića. Simon za Krušlina koji dodaje Šariću za prekrasno zakucavanje preko Palyza.

Što se tiče same utakmice, Hrvatska je kontrolirala igru i rezultat od samoga početka. Najbolji je opet bio Bojan Bogdanović s 25 poena, dok je Dario Šarić upisao treći double-double učinak na EuroBasket s 18 poena i 10 skokova.

U hrvatskim redovima dvocifreni su još bili Filip Krušlin (11 poena, 5 asistencija), Dragan Bender (10 poena, 6 skokova), Ivan Buva (13 poena, 6 skokova) te kapetan Roko-Leni Ukić (12 poena i 6 asistencija).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.