Video: Filip Mihaljević europski prvak u bacanju kugle!

Video: Filip Mihaljević europski prvak u bacanju kugle!

Mladi hrvatski atletičar osvojio je zlato na U23 prvenstvu Europe...

Filip Mihaljević/Foto: Gettyimages

Dvadesetogodišnji hrvatski atletičar Filip Mihaljević posljednjeg dana Europskog prvenstva za mlađe seniore i seniorke u Tallinu osvojio je jedinu hrvatsku medalju na prvenstvu, okitivši se zlatom u bacanju kugle (19.35 metara).

Europski juniorski viceprvak iz talijanskog Rietija (2013), koji je obrazovanje i sportski napredak potražio na sjevernoameričkom kontinentu, poslije pete finalne serije držao je ‘tek’ šestu poziciju sa samo dva ispravna hica, no potom je skupio snage i kuglu bacio najdalje. Pokazalo se na koncu – nedostižno za ostatak konkurencije.

Iza njega su sa srebrom ostali Luksemburžanin Bob Bertemes (19.29 metara) i Poljak Andrzej Regin (19.05 metara), a Mihaljević može jedino žaliti što ovoga puta nije uspio prebaciti ‘magičnu’ granicu od 20 metara – uspjelo mu je to, primjerice, na juniorskoj smotri Starog kontinenta u Rietiju, ali i u Virginiji ove godine, kad je postigao i osobni rekord hicem od 20.16 metara.

U kvalifikacijama kugle nastupio je i Denis Kolarević, zauzevši 18. mjesto (17.36 metara), a od preostalih 12 hrvatskih reprezentativaca u Estoniji Hrvatska se može pohvaliti još dvama plasmanima u osam najboljih – Filip Horvat u skoku s motkom osvojio je peto mjesto, dok je Mihaljević u svojoj drugoj disciplini – bacanju diska – bio četvrti, na korak od još jednog odličja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.