[Video] Hrvat se upisao u povijest u posljednjoj utakmici Benfice!

[Video] Hrvat se upisao u povijest u posljednjoj utakmici Benfice!

Krovinović je na utakmici imao samo jedno pogrešno dodavanje zbog čega je stigao na naslovnice portugalskih medija.

foto: https://www.facebook.com/FKrovinovic/photos/

Filip Krovinović, bivši nogometaš Zagreba i Rio Avea, danas je član portugalskog velikana Benfice.

U posljednjoj utakmici Benfice, u kojoj je njegov klub slavio sa 6:0 protiv Setubala, 22-godišnji hrvatski veznjak odigrao je čitav susret i pritom se upisao u povijest portugalske lige.

Naime, Krovinović je na utakmici imao samo jedno pogrešno dodavanje zbog čega je stigao na naslovnice portugalskih medija. Utakmicu je završio s učinkom od 57 točnih dodavanja od pokušanih 58, što predstavlja fantastičnih 98 posto uspješnosti. Nitko u portugalskoj ligi nije ostvario ovakav podvig, a u obzir se uzimaju svi igrači koji su ostvarili više od 50 dodavanja na utakmici.

U prilog ovom impresivnom učinku ide i podatak da je Hrvat čak 38 dodavanja ostvario na protivničkoj polovici, a triput je suigrače svojim dodavanjima dovodio u obećavajuće prilike za pogodak.

Portugalski novinari hvale Krovinovića nazivajući ga motorom Benfice, dok navijači Porta, najvećeg Benficinog rivala, upozoravaju svoje ljubimce na opasnog Hrvata. “Zaustavite Krovinovića i zaustavili ste Benficu”, poruka je navijača Porta uoči velikog derbija koji je na rasporedu u petak 1. prosinca.

Filip je u redove Benfice stigao ovog ljeta iz Rio Avea, a u posljednje vrijeme počeo je dobivati sve veći minutažu nakon što je zbog operacije bruha morao s terena izbivati dva mjeseca. Nedavno je u portugalskom kupu, također protiv Setubala, postigao prvi gol za novi klub.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.