[VIDEO] ICC 2018: Ogromna novost, prvi put u povijesti nastupaju i nogometašice!

[VIDEO] ICC 2018: Ogromna novost, prvi put u povijesti nastupaju i nogometašice!

Zasada će sudjelovati samo četiri kluba, no nagovještava se i proširenje.

Foto: Fcbarcelona.com

International Champions Cup turnir je koji se već šest godina održava prije početka nove nogometne sezone i služi klubovima kao priprema za naporne ligaške obveze. No, sada se uvodi i ženski dio turnira i to prvi put u povijesti.

Naime, Relevent Sports, koji posjeduje prava na ICC, želi se orijentirati i na nogometašice, zbog činjenice da većina muških nogometnih klubova ima i uspješnu žensku momčad.

“Kad smo spomenuli ovu ideju čelnicima klubova, njihov odgovor bio je iznenađujuće pozitivan. Svaka momčad htjela je poslati i svoju žensku ekipu! No, nismo mogli pristati na 16 momčadi u inauguralnom događaju tek prve sezone. Ovo natjecanje morat će rasti sa godinama koje dolaze. Moramo priznati da je ženski nogomet teritorij, koji je u rapidnom porastu i na neki način želimo stvoriti Svjetsko klupsko prvenstvo za žene“, izjavio je Charlie Stillitano, izvršni direktor natjecanja.

Na turniru će sudjelovati drugoplasirana momčad američke N.W.S.L. lige North Carolina Courage, osvajačice ovogodišnje Lige prvaka za žene, Lyon, zatim polufinalistice Manchester City i finalistice iz 2017. godine, Paris Saint-Germain, a za nagodinu je najavljeno i širenje na 16 klubova.

Također, došla je i obavijest kako će Barcelona imati svoje predstavnice, no izvan regularnog dijela turnira. Neke od najpoznatijih svjetskih nogometašica, kao što su Toni Duggan, Andressa Alves, Alexia Putellas, Vicky Losada, ali i najbolja nogometašica svijeta Lieke Martens, odigrat će utakmicu protiv SoCal momčadi pred 11 700 gledatelja na Drake Stadium kao otvaranje ICC-a, 27. srpnja od 10 sati.

International Champions Cup, žene, raspored natjecanja:

Polufinale

27.07. North Carolina Courage vs Paris Saint-Germain Fc – Hard Rock Stadium, Miami Gardens (00:15h)

27.07. Olympique de Lyonnais vs Manchester City Fc – Hard Rock Stadium, Miami Gardens (03:00h)

Utakmica za treće mjesto

29.07. Poraženi klubovi – Hard Rock Stadium, Miami Gardens (00:15h)

29.07. Pobjednički klubovi – Hard Rock Stadium, Miami Gardens (03:00h)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.