[Video] Igor Štimac u tv emisiji razmontirao ‘Naš Hajduk’

[Video] Igor Štimac u tv emisiji razmontirao ‘Naš Hajduk’

Neistine, laži, obmane,...

U popularnoj ‘Bujici’, tv emisiji Velimira Bujaneca na regionalnim televizijama, gostovao je bivši igrač, kapetan, trener i dužnosnik Hajduka te brončani Vatreni i nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac.

Tema je bilo mnogo – od svastike, huliganizma, rezultatskog (ne)uspjeha do trenutnog stanja u klubu i katastrofalnog vođenja kluba od strane Udruge ‘Naš Hajduk’. Mnogo toga imao je za reći, no ono najbitnije je bilo objašnjenje zašto je posljednjih nekoliko mjeseci ovoliko aktivan po temi te, kako je on zove, sektaške i orjunaške Udruge: “Moji prijatelji su u zadnjih nekoliko godina okrenuli leđa svemu što ima veze s Hajdukom. Niti ih zanima tko igra u klubu, tko je trener, s kim se igra, koji je bio rezultat, kakvi su rezultati… Ništa ih više ne zanima što ima veze s Hajdukom!? A to od mene ovi sektaši neće učiniti. Ja sam toliko toga dobio od Hajduka i zahvalan sam na svemu onome što mi se kasnije u karijeri dogodilo i toliko toga sam vratio klubu da neću dozvoliti da me netko svojim radnjama udalji od kluba. Ok, imamo različita mišljenja, no poštujmo se i u redu je.”

Razotkrio je i podatke oko dugova kluba, no riječ ‘razotkrio’ i nije možda točna, jer svi podaci su vidljivi u financijskom izvještaju Hajduka na internetskim stranicama, samo što mnogi vjeruju u sve što iz Udruge poručuju, ali nitko nije u stanju sam pregledati. Zadivljujuće je, kaže, kako Udruga ‘NH’ obmanjuje javnost svojim izjavama i šire neistine iako je sve javno vidljivo: “Evo malo promidžbe o tome kako i koliko je sekta stabilizirala i financijski “uredila“ Hajduk. Dakle kad je udruga preuzela biranje kadra koji će upravljati klubom, akumulirani gubitak kluba bio je na dan 31.12.2010 87.562.177 kn. Pod njihovim ravnanjem kroz sedam godina došli smo do sljedećeg rezultata – akumulirani gubitak na dan 31.12.2017 iznosi 93.444.644 kn. Dakle oni nisu smanjili naslijeđeni gubitak nego ga povećali za 5,882.467 kn!”

Financije su veliki problem u trenutnom poslovanju kluba, jer se sve više i više spominje i pranje novca preko ‘NH’: “Prihod od (ras)prodaje igrača u 2016. i 2017. ukupno je iznosio 174.555,000 kn pa se postavlja pitanje: Tko je dozvolio trošenje tolikog novca na kvazi igrače? Zna se da je trojac Gojun-Branco-Kos morao dati pisanu suglasnost!! Koje osobe/agencije su posredovale i naplatile preko 30 milijuna kn provizija za dovođenje “pojačanja”? Kako to da Hajduk kojeg su financijski stabilizirali i spasili treba novi kredit od grada od 50.000.000 kn?!”

Zanimljivo je bilo i na temu o načinu ‘raspodjele’ novca kod učlanjivanja u klub, ne u Udrugu “NH”. “NH” naplaćuje manipulativne troškove i tako zadržava 23%, a novac koji bi ionako trebao pripadati klubu Udruga uplaćuje klubu kao pozajmicu, što bi se u budućnosti trebalo ‘vratiti’ u dionicama. Dakle, novac koji pripada klubu se posudio klubu kako bi klub te ‘dugove’ riješio dionicama kluba u kojem je Grad većinski vlasnik: “Nadam se da će jednog dana i DORH odraditi svoje!” Više pogledajte u priloženom videu…

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.