Video: Izbori u Fifi krajem veljače 2016, Blattera gađali lažnim dolarima

Video: Izbori u Fifi krajem veljače 2016, Blattera gađali lažnim dolarima

Poznat je datum kad će se ponovno birati čelni čovjek svjetske nogometne organizacije...

Sepp Blatter/Foto: Gettyimages

Nakon što je u svibnju dobio novi mandat na čelu krovne svjetske nogometne organizacije, Švicarac Sepp Blatter u veljači 2016. godine morat će se za prestižnu funkciju izboriti ponovno.

Rezultat je to skandala koji je u Fifi izbio samo nekoliko dana poslije (re)izbora, a nakon čega je Blatter svojevoljno ‘odstupio’.

Kasnije je tu odluku uspio zakamuflirati i prešutno povući, a s obzirom na činjenicu da će novi izbori biti upriličeni tek 26. veljače sljedeće godine, potencijalno korumpirani dužnosnik vodit će svjetski nogomet još minimalno sedam mjeseci. Trenutačno su poznata samo dva imena Blatterovih protukandidata – bit će to Brazilac Zico te predsjednik Liberijskog nogometnog saveza Musa Bility.

Na konferenciji za medije, na kojoj je sam Blatter objavio datum biranja predsjednika, obilježio je trenutak u kojemu je poznati komičar Lee Nelson prema švicarskom dužnosniku bacao lažne dolare. Blatter se nakon toga udaljio, kazavši kako “sve treba počistiti”, poslije čega je konferencija ipak nastavljena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.