Video: “Kad biste mogli izabrati u čemu doživjeti nesreću, izabrali biste bolid F1”

Video: “Kad biste mogli izabrati u čemu doživjeti nesreću, izabrali biste bolid F1”

Čelni čovjek Formule 1 osvrnuo se na tragičnu smrt Julesa Bianchia.

Bernie Ecclestone/Getty Images

Glavni čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone prokomentirao je tragičnu smrt francuskog vozača Julesa Bianchia, koji je izgubio život nakon gotovo devet mjeseci provedenih u komi, a poslije stradanja na prošlogodišnjem VN Japana.

25-godišnji član momčadi Marusssije (danas Manor) zabio se ispod traktora-dizalice koji je uklanjao bolid Adriana Sutila. Nijemac je tada kazao kako će “prizor pamtiti do kraja života”, a Svjetska automobilistička organizacija incident je pokušala – sakriti. Snimka je ipak procurila u javnost te neosporno dokazuje odgovornost organizatora, odnosno FIA-e.

“Traktor nije smio biti tamo! Mnogo smo toga napravili kako bismo osigurali da bolid, ako ode sa staze i udari u nešto, to bude ograda s gumama ili nečim drugim, jer bi tada bilo sve u redu. Udarac u tu stvar…pa ne bi bilo nikakve razlike da ste udarili automobilom. Imali biste probleme čak i kad biste udarili tenkom”, rekao je Ecclestone.

“Ako možete izabrati bilo što u čemu danas trebate doživjeti nesreću, izabrali biste bolid Formule 1 jer je vjerojatno sigurniji nego ikad prije. Ono što se dogodilo Julesu bio je jednostavno vrlo nesretan slučaj. Naravno da je opasno, vozači imaju dvadeset utrka godišnje, ali vidite i koliko je malo nesreća. Za sigurnost vozača uvijek smo radili najbolje što smo mogli”, zaključio je ‘djedica’.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.