[VIDEO] Kakav preokret – Švedska otima Belgiji domaćinstvo Eura 2020.!?

[VIDEO] Kakav preokret – Švedska otima Belgiji domaćinstvo Eura 2020.!?

Foto: Svt.se

26. travnja 2014. godine krovna europska nogometna federacija Uefa objavila je imena 13 gradova domaćina nadolazećeg Europskog prvenstva 2020. godine. Iz šireg izbora ispalo je šest gradova, Cardiff, Jerusalem, Minsk, Skoplje, Sofija i Stockholm.

No, upravo Stockholm mogao bi dobiti priliku ugostiti najveću europsku nogometnu smotru. Naime, Belgijanci su te 2014. godine obećali čelnicima Uefe i predsjedniku Micheleu Platiniju izgraditi potpuno novi stadion, Eurostadium u Grimbergenu, koji bi primao 62 613 mjesta. No, zbog brojnih političkih problema, početak gradnje odgođen je za ovu godinu, da bi vlasti u Bruxellesu javile kako je moguće da do gradnje uopće ni ne dođe.

Stoga je iz Uefe nakon sastanka u Nyonu stigao dopis u kojemu je navedeno slijedeće:

“Izvršni odbor Uefe primio je novo stanje situacije Eurostadona u Bruxellesu i zatražio da se sve navedene stavke realiziraju do 20. studenog ove godine te da izgradnja stadiona započne 07. prosinca. Ukoliko tako ne bude, morat ćemo biti primorani zamijeniti Belgiju Švedskom, koja je naša alternativna opcija“.

Predsjednik Švedskog nogometnog saveza Karl-Erik Nilsson također je prisustvovao sastanku, nakon kojeg je izjavio: “To je vrlo, vrlo privlačna ponuda i nadam se da će se u konačnici sve dobro ispasti za švedski savez. Uefa im je dala rok od dva mjeseca da se poslože pa će se onda ponovno sastati u Nyonu. Tko god bude domaćin, na tom stadionu igrati će se tri utakmice grupne faze i jedan susret osmine finala. Ugostili smo već prošlogodišnje finale Europske lige i ovo domaćinstvo nameće se kao realna opcija“, izjavio je Nilsson.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.