[VIDEO] Konačno – Španjolci uvode VAR, ali mijenjaju i format Copa del Rey!

[VIDEO] Konačno – Španjolci uvode VAR, ali mijenjaju i format Copa del Rey!

Foto: Laliga.es

Predsjednik RFEF-a Juan Luis Larrea potvrdio je da će Španjolci, nakon Talijana i Nijemaca uvesti videotehnologiju.

Unatoč opovrgavanju predsjednika LFP-a Javiera Tebasa, koji je prije nekoliko mjeseci ustvrdio da je uvođenje tehnologije preskupo, Larrea je danas potvrdio da su u Savezu spremni na promjenu.

“VAR u Španjolskoj kreće od sljedeće sezone. Tehnologija je ušla u nogomet i mi to moramo prihvatiti, što prije, to bolje“, istaknuo je Larrea, ali i najavio možebitne promjene u Copa del Rey, natjecanju u kojem Barcelona brani trostruki naslov.

“Meni se osobno format natjecanja sviđa jer mislim da je bolje igrati na dvije utakmice ne bi li se pružila prilika svima da zaigraju i kod kuće i u gostima. No, znam da se puno klubova buni da su im dvije utakmice previše zbog prenatrpanog rasporeda pa bi moglo doći do promjene“, zaključio je.

Da podsjetimo, Blaugrana prošle sezone nije bila prvak upravo zbog pogotka, koji bi se uz pomoć videotehnologije definitivno priznao. Naime, u Betisu Katalonci su samo remizirali 1:1, a trebali su pobijediti jer je lopta Jordija Albe prešla gol-liniju za minimalno metar i pol.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.