[VIDEO] Legende Barcelone složne: “Ovo nije demokracija, ovo je sramota“!

[VIDEO] Legende Barcelone složne: “Ovo nije demokracija, ovo je sramota“!

Foto: Worldsport.blogs.cnn.com

Kaos, strah i panika jučer su vladali Barcelonom. Zbog odluke katalonske vlade da se održi referendum o samostalnosti i odvajanju od Španjolske, u ovoj pokrajini vlada izvanredno stanje. Tijekom jučerašnjeg dana izbili su mnogobrojni neredi, uz puno ozlijeđenih ljudi, a represija španjolske vlade nad građanima Katalonije potaknula je mnoge bivše i sadašnje legende kluba Barcelone da putem društvenih mreža pošalju poruku u kojoj podupiru demokraciju.

Gerard Pique učinio je to još u četvrtak, ali je i jučer na Facebooku izjavio: “Ja sam glasao, glasajte i Vi. Zajedno smo nezaustavljivi u obrani demokracije“! Nakon njega, svoju podršku za osamostaljenjem dali su i legendarni kapetani Blaugrane Xavi i Carles Puyol, kao i rukometni kapetan Victor Tomas.

Xavi, trenutni igrač katarskog Al Saada, javio se videoporukom i dao podršku referendumu te rekao stop tiraniji.

“Ono što se događa u Kataloniji je sramota. Neprihvatljivo je da u demokratskoj zemlji ljudi ne smiju glasovati. Dajem podršku svim ljudima, koji mirno pokušavaju ostvariti svoje pravo glasa. Živjela Katalonija.

Rukometni kapetan Victor Tomas na Twitteru je napisao: “Pozdrav Katalonijo. Pokažimo svijetu lekciju iz građanskog odgoja i demokracije i dokažimo da svatko ima pravo slobodno i na miran način izraziti svoje mišljenje“.

Prema tome i više je nego jasno da su svi sportaši suglasni u odcjepljenju Katalonije od Španjolske, no na rezultate referenduma ipak ćemo morati pričekati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.