[VIDEO] MMA u košarkaškom dalmatinskom derbiju na Gripama

[VIDEO] MMA u košarkaškom dalmatinskom derbiju na Gripama

10 godina poslije, povijest se na Gripama ponavlja, ponovo je jedan Amerikanac u glavnoj ulozi, a epilog isti, Splitov igrač nokautiran.

Zadar je s visokih 120:88 slavio na Gripama protiv Splita u dalmatinskom derbiju, koji to odavno više nije, a utakmicu je obilježila tučnjava u kojoj je najdeblji kraj izvukao Mate Kalajžić, a najratoborniji je bio Amerikanac Knowles.

Igrala se 33. minuta susreta koji je već praktički bio riješen rezultatske neizvjesnosti, a u jednom duelu zakačili su se Pavle Marčinković i Knowles. Naguravanje je pokušao zaustaviti Mate Kalajžić, ali ga je Knowles nokautirao u maniri Filipa Hrgovića.

“Otrčao sam razdvojiti Pavla i Knowlesa, ali sam naletio na njegovu šaku. Na snimci se vidi da su mi ruke dolje kad sam došao do Zadrovog igrača, ali on je zamahnuo. Nije bilo potrebe za svim ovim što je bilo, ali dogodi se.” – rekao je Kalajžić nakon utakmice.

“Ovakvih situacija ima u gotovo svakoj utakmici, bilo je to klasično naguravanje, koje je izmaklo kontroli. Obično to suci zaustave, kazne tehničkom, ali bliski susret Knowlesa i mene zbio se nekako na brzinu, dok je igra bila u tijeku. Šteta zbog svega, nepotrebno je sve to bilo. Žao mi je što je na kraju, ni kriv ni dužan, cijenu platio Mate. Zadru čestitam na zasluženoj pobjedi.” – riječi su Marčinkovića koji je bio jedan od inicijatora.

Nakon toga nastala je opća pomutnja, uključili su se i ostali igrači, a nakon prekida koji je trajao desetak minuta, suci su odlučili nastaviti susret sa po četiri igrača sa svake strane.

Ovaj događaj podsjetio je na onaj otprije 10 godina kada su se u istoj dvorani šakački obračunali Cibonin Rawle Marshall i Splitov Siniša Štemberger. Štemberger je završio krvavog lica, a Marshall sa raskinutim ugovorom. Tada je Štemberger dobio tri utakmice suspenzije, a Marshall čak tri mjeseca.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.