VIDEO: Modrić, Mandžukić i Lovren poslali poruku podrške Nikoli Pokrivaču!

VIDEO: Modrić, Mandžukić i Lovren poslali poruku podrške Nikoli Pokrivaču!

Nikola treba našu pomoć!

U petak, 9. lipnja NK Varaždin u suradnji s Općinom Sveti Martin održat će dvije akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcije upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina organizira potaknuta teškom životnom pričom 31-godišnjeg Nikole Pokrivača oboljelog od Hodgkinovog limfoma kojem je za liječenje potrebna transplantacija koštane srži, ali i za sve oboljele osobe diljem svijeta u potrazi za podudarnim darivateljem.
Akcija u Varaždinu održat će se na nogometnom stadionu od 10 do 12 sati, a u Nikolinom rodnom Svetom Martinu na Muri od 15.30 do 17.30 sati.

Hrvatski nogometni reprezentativci također su poslali poruke podrške za Nikolu. Luka Modrić, Mario Mandžukić, Dejan Lovren, izbornik Ante Čačić, bivši hrvatski reprezentativac Jerko Leko, i igrači NK Varaždina video porukom pozvali su sve koji to mogu da daruju matične stanice za Nikolin oporavak i ozdravljenje mnogih drugih.

KAKO POMOĆI?

Osim u Varaždinu i Svetom Martinu na Muri matične stanice mogu se darovati i u ostalim hrvatskim gradovima gradovima.

‘Ako se netko želi tipizirati kao podudarni donator, može to uraditi u Zakladi Ana Rukavina ili u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu (Petrova 3). Svaki dan od 7:30 do 19:00 sati, odnosno subotom od 7:30 do 15:00 sati.’ Pojasnili su iz GNK Dinama koji se također priključio akciji pomoći za Nikolu.

Stanice možete donirati u osam transfuzijskih centara u Hrvatskoj a to su:

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Zagrebu, KBC Osijek, KBC Rijeka, OB Pula, KBC Split, OB Zadar, OB Varaždin i OB Dubrovnik.

NIKOLA, UZ TEBE SMO!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.