[VIDEO] NBA: BOGDANOVIĆ JEDAN OD BOLJIH; SLAB UČINAK ZUBCA

[VIDEO] NBA: BOGDANOVIĆ JEDAN OD BOLJIH; SLAB UČINAK ZUBCA

Bojan Bogdanović

Washington Wizardsi su se vratili na domaći teren nakon skoro 2 tjedna. Ipak, veselje su pokvarili igrači Utah Jazza, pobjedom 102:92. Utah je vodila čak i 24 razlike, a velika uloga u ovoj pobjedi bila je i činjenica da su imali 25 skokova više od Wizardsa (52-27).

Najzaslužniji za pobjedu bili su Hayward (30 poena), te Gobert (15 poena i 20 skokova). Kod Washingtona, Wall je ubacio 23 poena, Beal 22 poena te Bogdanović  15 poena. Ujedno je to kombinirano bila i većina poena domaćina, tj. najmanji broj poena nakon 2. siječnja u utakmici protiv Rocketsa.

U svojoj prvoj utakmici kao član Wizardsa na domaćem terenu, Bojan je s 15 poena (šut za dva 2/4, šut za tri 3/6; slobodna bacanja 2/2) bio jedan od najzaslužnijih za održavanje utakmice na životu. U drugo poluvrijeme je unio šutersku sigurnost nakon što su Beal i Morris upali u probleme s prekršajima. Tome je dodao po jedan skok, asistenciju, krađu i blok. Ukupno je proveo na terenu 33 minute, a najljepši potez utakmice zbio se na kraju treće četvrtine kad je Bojan s polovice terena ubacio tricu.

Zubac se uklopio u sivilo Lakersa

Turnover, turnover, turnover…– ovo bi bio najjednostavniji rezime sinoćnje utakmice. Los Angeles Lakersi loše su se proveli protiv San Antonio Spursa, a krajnji rezultat bio je 119:98. Katastrofalno su otvorili utakmicu s čak 11 izgubljenih lopti do poluvremena, naspram dvije izgubljene lopte Spursa. Ako se tome pridoda i vrući start Kawhi Leonarda sa 16 poena u prvoj četvrtini (ukupno 25), rezultat nije ni mogao biti drugačiji. Naravno, nitko nije davao prevelike šanse Lakersima, ali isto tako nitko nije ni očekivao ovako laganu pobjedu gostiju iz Texasa.

U utakmici koja je bila riješena već nakon prve četvrtine, Ivica Zubac je odigrao 18 minuta. To mu je bilo dovoljno tek za 2 poena (šut za dva 1/3; slobodna bacanja 0/2), te dva skoka, jednu krađu i jedan blok.

Valja još napomenuti da su dani Mozgov u Los Angelesu vrlo vjerojatno odbrojani. Sinoć je peti put u posljednjih šest utakmica ostao bez minutaže, pa je kamerman nekoliko puta skrenu pozornost na njega i njegovu strast prema uređivanju noktiju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.