[VIDEO] NBA: Loš nastup Hezonje – Westbrookov 37. triple-double

[VIDEO] NBA: Loš nastup Hezonje – Westbrookov 37. triple-double

NBA noć u kojoj su dvojica naših košarkaša (Hezonja i Rudež) doživjela težak poraz, obilježio je nevjerojatan Russell Westbrook svojim 37. triple-double učinkom sezone. No krenimo redom – Terrence Ross prvi put je nakon četiri i pol godine stigao u Toronto u dresu neke druge ekipe i bio dočekan velikim pljeskom. Nažalost, takva euforija nestala je jako brzo. Kao prvo, njegov Orlando Magic je potopljen od strane Toronto Raptorsa rezultatom 131:112. Kao drugo, bio je u ‘matchupu’ s DeMar DeRozanom koji je odigrao još jednu vrhunsku utakmicu (36 poena) i odveo svoje Raptorse do pobjede. ”Bilo je zabavno, izuzev teškog poraza, vidjeti publiku Raptorsa kako cijeni što sam tu napravio u proteklih skoro pet godina”, izjavio je Ross koji je utakmicu završio s ukupno 17 poena.

Možda bi ipak Hezonja trebao promijeniti sredinu

Veliku minutažu u ovom porazu dobio je naš Mario Hezonja. Ukupno je odigrao 23 minute, ali je očajno šutirao (šut za dva 0/5, šut za tri 1/5) i utakmicu završio s tek 3 poena, dva skoka i jednom asistencijom. Sad dok dobiva veću minutažu, Hezonji baš i ne ulazi šut. Stoga je razumljivo da ljudi koji promatraju njegov razvoj smatraju da bi za njega bilo najbolje promijeniti sredinu. Jer ipak, dečko koji je slovio za velikog talenta i bio izabran kao 5. pick NBA drafta 2015., izgleda kao da stagnira što se tiče razvoja. ‘Priliku’ je dobio i Damjan Rudež, odigrao je dvije minute u kojima nije zabilježio nikakav učinak.

‘Triple-double King’ na dobrom putu rušenja Robertsona

Zanimljivu utakmicu jučer su odigrali Dallas Mavericksi i Oklahoma City Thunder. Thunderi su, predvođeni ‘ludim’ Russellom Westbrookom, preokrenuli -16 nakon prvog poluvremena i na kraju uspjeli slaviti 92:91. Priča za sebe u ovom susretu je upravo Westbrook koji je upisao 37. triple-double učinak sezone. Ubacio je 37 poena, ulovio 10 skokova i podijelio 13 asistencija čime je još bliže rušenju rekorda Oscara Robertsona od 42 triple-double učinaka u jednoj sezoni. Osim što je zabio skoro polovicu koševa svoje ekipe, ‘triple-double mašina’ je odlučila i susret pobjedničkim košom s istekom regularnog vremena.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.