Mladi Ivica Zubac sve više dokazuje na parketu o kakvom se talentu radi. Ostvario je treći double-double učinak u debitantskoj sezoni, a drugi zaredom.

[VIDEO] NBA: Maestralni Ivica Zubac ostvario još jedan double-double

[VIDEO] NBA: Maestralni Ivica Zubac ostvario još jedan double-double

foto: www.facebook.com/ivicazubac40/photos

Sinoć su odigrane četiri utakmice NBA lige, a od hrvatskih košarkaša nastupio je Ivica Zubac i pritom odigrao najbolju utakmicu otkako je prošlog ljeta stigao u Lakerse.

Ivica Zubac ili ‘Big Zu’, kako mu tepaju Amerikanci, odigrao je još jednu izvrsnu utakmicu u dresu LA Lakersa protiv Utah Jazza (88:96). Maksimalno je iskoristio 26 minuta na parketu zabilježivši pritom 16 poena (6/11 šut za dva; 4/4 slobodna bacanja) te 10 skokova (2 napadačka) i jednu asistenciju. Time je upisao drugi double-double zaredom, tj. treći double-double u svojoj rookie sezoni.

Tokom večeri mogli smo vidjeti cijelu lepezu njegovih poteza, kako u obrambenom, tako i u napadačkom dijelu izvedbe gdje nas je podsjetio na Karrem Abdul-Jabbarov prepoznatljivi „Skyhook“.

Iako su Lakersi izgubili 34. put ove sezone, naš košarkaš utakmicu je završio prelijepim zakucavanjem i još jednom svima pokazao o kakvom se potencijalu radu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.