[Video] NBA: Mr. Triple-double ispisuje povijest

[Video] NBA: Mr. Triple-double ispisuje povijest

Foto: Russell Westbrook/YouTube

Oklahoma je u svojoj Chesapeake Energy Areni dočekala Milwaukee i možda ta utakmica ne bi zaslužila mjesto na naslovnicama, ali u pobjedi Oklahome 110-79, Russell Westbrook je postigao 41. ‘triple-double’ učinak u sezoni, te je tako izjednačio rekord star 55 godina. Naime, 1962. godine je to uspjelo Oscaru Robertsonu, a rekord koji se činio da će biti vječan, nezaustavljivi Westbrook je izjednačio četiri utakmica prije kraja sezone.

Igrala se treća četvrtina u Oklahomi, a Westbrook, popularno zvani Mr. Triple-double, je upisao skok nakon promašaja Middletona, što je predstavljao njegov 10. skok na utakmici. Westbrook je potom odmah povukao polukontru u kojoj je pronašao Gibsona, koji poentira za 10. asistenciju Westbrooka. Nakon toga je dvorana proključala, budući da je to bio trenutak kada je Westbrook dostigao Robertsonov rekord.

Do kraja utakmice, Westbrook je prikupio 12 koševa, 13 skokova i 13 asistencija, a priliku za postavljanje vlastitog rekorda će imati već večeras kada Oklahopma gostuje u Memphisu. Nesumnjivo će 28-godišnji Westbrook do kraja sezone i srušiti Robertsonov rekord, a sve su glasniji oni koji se zalažu da se Westbrooku dodijeli titula MVP-ja ove sezone.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.