[Video] Nevjerojatna priča: Nogometaš bez ruke ostvario svoj san!

[Video] Nevjerojatna priča: Nogometaš bez ruke ostvario svoj san!

Nevjerojatno inspirativna priča dolazi nam iz Rumunjske. Cosmin Lambru debitirao je za Petrolul iako je prije deset godina ostao bez dijela lijeve ruke u nesreći.

foto: https://www.sportonlineph.ro

Prije 10 godina Rumunj Cosmin Lambru izgubio je ruku kada je kamion naletio na njega.

Mladi 18-godišnji Cosmin Lambru 24. 10. 2017. će zauvijek pamtiti. Na utakmici Rumunjskog kupa Lambru je ušao u igru u 100. minuti za svoj klub Petrolul. Ne bi to ništa bilo neobično da se ne radi o čovjeku koji je prije 10 godina ostao bez lijeve ruke u nesreći. Postao je heroj utakmice i došao još korak bliže svom snu o profesionalnoj nogometnoj karijeri.

Mladi napadač 16. studenog će proslaviti 19. rođendan, a na teren je istrčao s protezom i zavojem od podlatkice naniže.

“Imao sam osam godina kad je na mene naletio kamion. Hodao sam uz cestu s prijateljima i u jednom trenutku vidio sam kamion koji je jurio prema meni. Bacio sam se pod kamion i tako si spasio život. Sigurno bih poginuo da nisam to napravio”, kazao je Lambru nakon svog debija za Petrolul.

Ruku nije uspio spasiti, ali već deset godina živi i igra s protezom i ne odustaje od svog sna da postane profesionalni nogometaš.

“Znam da sam nakon nesreće i dalje bio pri svijesti i da me užasno boljela ruka. Srećom, odmah su me odveli u bolnicu. Kasnije su mi kazali da bi mi morali aputirati cijelu ruku da sam kasnije došao”, prisjetio je mladi Rumunj, koji je tako ostao “samo” bez podlaktice.

“Kad sam počeo trenirati nogomet, prvi cilj je bio naučiti kako ne padati na umjetnu ruku. To nije bilo lako i dugo sam se mučio, ali ne žalim se. Nikad nisam i nikad neću”, rekao je skromni Lambru.

Mladić je na kraju bio samo tužan jer je njegov Petrolul ispao u šestnaestini finala Rumunjskog kupa od Miovenija nakon izvođenja penala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.